ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

#μένουμε_σπίτι και οργανώνουμε το υπνοδωμάτιο με αυτά τα έξυπνα και χρήσιμα tips


Μάρθα Κουμπάνη

5 Απριλίου 2020

#μένουμε_σπίτι και οργανώνουμε το υπνοδωμάτιο με αυτά τα έξυπνα και χρήσιμα tips

Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει.

#μένουμε_σπίτι και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκουραστούμε, αλλά και να μοιραστούμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μας, τον σύντροφο μας ή το αγαπημένο μας κατοικίδιο. 

Κάνουμε δραστηριότητες που το γεμάτο υποχρεώσεις πρόγραμμα δεν μας επέτρεπε και μία από αυτές είναι η τακτοποίηση και οργάνωση του σπιτιού. Άλλωστε πολλοί δουλεύουν από το σπίτι και αυτό απαιτεί ένα όμορφο και οργανωμένο περιβάλλον.

Κι ένας χώρος, ο οποίος αναμφίβολα χρειάζεται οργάνωση είναι το υπνοδωμάτιο. Όχι μόνο περνάμε τον περισσότερο χρόνο εκεί χαλαρώνοντας, διαβάζοντας ή βλέποντας ατελείωτα επεισόδια από την αγαπημένη μας σειρά, αλλά συνήθως είναι και το μέρος του σπιτιού στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη ντουλάπα.

jenny.gr

Εκεί καλούμαστε να χωρέσουμε τα δικά μας ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας, με τα πιο smart tips οργάνωσης!

Πλησιάζει άλλωστε η ώρα που θα μαζέψουμε τα χειμερινά ρούχα και την θέση τους θα πάρουν τα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο έξυπνα tips οργάνωσης για την ντουλάπα και το υπνοδωμάτιο για να βάλετε τάξη στο χάος.

1. Επιστρατεύστε κουτιά και θήκες

jenny.gr

Τα παπούτσια αλλά και τα υπόλοιπα αξεσουάρ είναι αναπόσπαστο στοιχείο του στιλ μας, συνήθως όμως είναι εκείνα που προκαλούν και την μεγαλύτερη αναστάτωση στο χώρο. Επιλέξτε τα κουτιά που ταιριάζουν στο δικό σας ύφος και φυλάξτε εκεί αυτά που φοράτε πιο σπάνια. 

2. Οργανώστε τέλεια τα συρτάρια σας

jenny.gr

Εσώρουχα και κάλτσες. Πόσες φορές δεν έχουν μπερδευτεί μέσα στα συρτάρια της ντουλάπας με αποτέλεσμα να τα ψάχνετε μανιωδώς και τελικά να τα βρίσκετε ανάμεσα στα πράγματα του συντρόφου σας; Ξεχωρίστε τα μέσα σε χρήσιμες θήκες και δε θα μπερδευτούν ποτέ ξανά. 

3. Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνία

jenny.gr

Ακόμα κι αν τα έχετε οργανώσει όλα τέλεια αλά Marie Condo, τα ρούχα και τα αξεσουάρ είναι πολλά και ο χώρος περιορισμένος. Εκμεταλλευτείτε κάθε γωνία και πείτε ναι στην ανοιχτή αποθήκευση και μια stylish κρεμάστρα, όπου θα τοποθετήσετε εκείνα που χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά, αλλά και θα αναδείξετε το προσωπικό σας γούστο. Η οργάνωση των ρούχων ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη.

4. Αλλά και κάθε τοίχο

jenny.gr

Όταν οι υπάρχοντες αποθηκευτικοί χώροι δεν αρκούν, τα ράφια έρχονται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Διαμορφώστε το σύστημα ραφιών που ταιριάζει με τις διαστάσεις του τοίχου σας και αποκτήστε επιπλέον χώρο.

5. Τοποθετήστε τα καλλυντικά σας εκεί που τους αξίζει

Το vanity table είναι όνειρο κάθε γυναίκας που αγαπάει την ομορφιά και την περιποίηση. Με την ΙΚΕΑ και τα καλλυντικά έχουν το δικό τους ξεχωριστό χώρο που θα θέλετε να φωτογραφίσετε.

jenny.gr

#menoumespiti λοιπόν, παίρνουμε έμπνευση και ιδέες για την οργάνωση του σπιτιού μας από το ΙΚΕΑ.gr και επωφελούμαστε από τη δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 50€ σε όλη την Ελλάδα!