UPDATE

Καθίστε αναπαυτικά και «περιηγηθείτε» στους 5 καλύτερους κήπους του κόσμου


The Jennettes

28 Μαρτίου 2020

Καθίστε αναπαυτικά και «περιηγηθείτε» στους 5 καλύτερους κήπους του κόσμου

Η Άνοιξη μπορεί να έχει έρθει, κι ενώ θα θέλαμε να βγούμε έξω να μυρίσουμε λουλούδια και να απολαύσουμε περιπάτους διαρκείας, γνωρίζουμε πως καλό είναι να #μένουμε_σπίτι για να προστατεύσουμε εμάς αλλά και τους γύρω μας. Γι΄αυτό ψάξαμε τους πιο όμορφους κήπους που φιλοξενούνται σε κάθε μυστική γωνιά της Γης για να "χαθείτε" στις εκτάσεις τους, ιδίως εάν είστε λάτρεις της φύσης.

Οι ημέρες που αφιερώνουμε στο σπίτι, είναι ιδανικές για να κάνουμε πράγματα που μας χαρίζουν χαλάρωση και ηρεμία. Γιατί κάποια Σαββατοκύριακα, ενδείκνυνται για sofa- surfing time!

1. Kew Gardens, Richmond, Αγγλία

Αναμφίβολα, πρόκειται για το κόσμημα της Αγγλίας. Η βόλτα εκεί έστω και εικονικά, θα σας μείνει αξέχαστη, καθώς ανήκει στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Με τεράστιες δασικές εκτάσεις, 14.000 δέντρα και πάνω από 50.000 διαφορετικά είδη φυτών, οι Kew Gardens θα σας μαγέψουν, μεταφέροντάς σας σε μια σαγηνευτικά πράσινη ιστορία 400 χρόνων!

2. Claude Monet’s Garden, Giverny, Γαλλία

Ο κήπος που δημιούργησε ο σπουδαίος Γάλλος ζωγράφος Μονέ, βρίσκεται στην κοινότητα Giverny στη βόρεια Γαλλία. Είναι χωρισμένος σε δύο τμήματα τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται.

Από τη μια μεριά, βρίσκεται ο κήπος των λουλουδιών που ονομάζεται Clos Normand και από την άλλη, ξεδιπλώνεται ένας κήπος εμπνευσμένος από τους Ιαπωνικούς, γεμάτος δέντρα, φυτά και νερό. Περιηγηθείτε νοητά ανάμεσα σε αναρριχόμενες τριανταφυλλιές, σπάνια βότανα και μωβ άνθη.

3. Hawaii Tropical Botanical Garden, Papaikou, Χαβάη

Οι βοτανολόγοι αγαπούν την εξερεύνηση αυτού του τροπικού κήπου, που είναι το σπίτι 2.000 φυτών.

Με δέντρα μάνγκο και καρύδας που χρονολογούνται από πολύ παλιά, οι επισκέπτες έχουν την αίσθηση ότι μεταφέρονται σε έναν επίγειο Παράδεισο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πάρτε θέσεις και απολαύστε!

4. Keukenhof, Amsterdam, Ολλανδία

Οι εντυπωσιακοί κήποι με τις τουλίπες θα σας κάνουν να νιώσετε ότι πρωταγωνιστείτε σε σκηνή παραμυθιού.

Πάνω από επτά εκατομμύρια βολβοί ανθίζουν κάθε άνοιξη, φιλοξενώντας συνολικά 800 ποικιλίες τουλίπας. Μέσα στον χώρο μπορείτε να θαυμάσετε τους περίτεχνους κήπους, σαν να βρίσκεστε εκεί!

5. Chicago Botanic Garden, Chicago, ΗΠΑ

Πηγαίνοντας πίσω στο 1890, ο Βοτανικός Κήπος στο Σικάγο απλώνεται σε μια τεράστια έκταση και περιλαμβάνει 27 ειδυλλιακούς κήπους.

Ανάμεσά τους, είναι ο English Walled Garden, το Plant Science Centre και ο Japanese Garden. Δεν είναι τυχαίο πως έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, συγκριτικά με άλλους δημόσιους κήπους.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ luv.florist

TAGS