ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

#μένουμε_σπίτι #καιγράφουμε για τον πολύτιμο χρόνο που περνάμε με τα παιδιά μας


Εύα Καραμπάτσου

24 Μαρτίου 2020

#μένουμε_σπίτι #καιγράφουμε για τον πολύτιμο χρόνο που περνάμε με τα παιδιά μας

Τα σχολεία εδώ και δύο εβδομάδες (σχεδόν) έχουν κλείσει και ως εκ τούτου περνώ περισσότερο χρόνο με τον γιο μου. Χρόνος που όταν δουλεύω, μου λείπει. Χρόνος που σίγουρα θέλω να εκμεταλλευτώ και να κάνω πράγματα μαζί του, έστω και στο σπίτι.

Παίξαμε, χειροτεχνήσαμε τραγουδήσαμε, χορέψαμε και απασχοληθήκαμε δημιουργικά. Ξανά και ξανά. Ωστόσο, αφού μένουμε σπίτι, οι οθόνες είναι αναπόφευκτες. Όλες αυτές τις ημέρες αντιλήφθηκα το εξής: αφού η επαφή με τις οθόνες είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε πια, τουλάχιστον ας γίνει το μέσο από το οποίο θα πάρουν κάτι τα παιδιά μας.

Στο Youtube μπορούμε να βρούμε βίντεο, παραμύθια και εκπαιδευτικό υλικό για τα μικρά μας και μάλιστα χωρίς πληρωμή. Ενώ, υπάρχουν και διαδραστικές εφαρμογές που βοηθούν τα παιδιά μας να αποκτήσουν δεξιότητες, που δεν περίμενα. Για παράδειγμα, διαπίστωσα ότι ο γιος μου έμαθε να φτιάχνει τα «χειροπιαστά» παζλ, παίζοντας στο tablet αντίστοιχα παιχνίδια. Μπορείτε να βρείτε δεκάδες εφαρμογές είτε δωρεάν είτε επι πληρωμή στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

Εννοείται πως αγαπώ και το Youtube! Κατάφερα να βρω παραμύθια που αγαπούσα όταν ήμουν εγώ μικρή και θέλει πια να βλέπει και να ακούει ο γιος μου.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες είναι ένα μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν, το οποίο εκδόθηκε το 1873. Εδώ μπορείτε να το απολαύσετε προσαρμοσμένο σε μια καταπληκτική παιδική τηλεοπτική ταινία κινούμενων σχεδίων!

Το ασχημόπαπο

Το διδακτικό παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν. Το παραμύθι αυτό αναφέρεται κατ’ εξοχήν στη διαφορετικότητα, αλλά και στο πως γνωρίζοντας τον εαυτό μας, μεταμορφωνόμαστε σε αυτό που αναδεικνύει την πραγματική μας ομορφιά.

Pingu

Όλα τα παιδιά ήμασταν ξετρελαμένα με τον Pingu από πλαστελίνη, τη δεκαετία του 90! Αλλά όταν είδα τον μικρό μου να σκάει στα γέλια 30 χρόνια μετά, κατάλαβα ότι είναι από τα πιο διαχρονικά βίντεο για παιδιά.

Ροζ Πάνθηρας

Πολυμήχανος, πανέξυπνος, πονηρούλης, με ένα βλέμμα απάθειας που λάτρευα! Το 1964 βραβεύεται με το Όσκαρ ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για την ταινία “The Pink Phink”. Ναι, τόσο παλιό αλλά τόσο ευχάριστο να το βλέπουν ακόμα και τα δικά μας παιδιά!

Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας παραμένει πολύτιμος και τώρα που επιβάλλεται να #μείνουμε_σπίτι τον εκτιμώ ακόμη πιο πολύ. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει όλο αυτό αλλά επιλέγω να μείνω σπίτι, για όλες τις υπέροχες στιγμές που ξέρω ότι θα έρθουν.

#stayhome

#staypositive

#jennygrstayshome