UPDATE #NOW

Tο Jenny.gr στο #schoolstrike για το κλίμα: H παγκόσμια μαθητική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα


Μάρθα Κουμπάνη

20 Σεπτεμβρίου 2019

Tο Jenny.gr στο #schoolstrike για το κλίμα: H παγκόσμια μαθητική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Σήμερα είναι η μέρα της παγκόσμιας μαθητικής απεργίας για την κλιματική αλλαγή. Σε πολλές χώρες γίνονται ταυτόχρονες διαμαρτυρίες για το περιβάλλον. Οι Fridays For Future των μαθητών καθιερώθηκαν και αυτή την φορά και ενήλικες μπορούν να παραβρεθούν. 
 Και στην Αθήνα η διαδήλωση λαμβάνει χώρα στην παλτεία Συντάγματος και το Jenny.gr βρέθηκε εκεί.
Εκατοντάδες μαθητών και πολιτών είναι αυτή την στιγμή συγκεvτρωμενοι έξω από την Βουλή ζητώντας από τους παγκόσμιους ηγέτες να υιοθετήσουν έκτακτα μέτρα για να σταματήσουν την οικολογική καταστροφή. Υπολογίζεται ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι διαμαρτυρίες αυτές, ξεκίνησαν με έμπνευση τη 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg, η οποία έχει προταθεί για βραβείο Nobel για την δράση της για το περιβάλλον.

 
Mαθητές και μαθήτριες είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία με τα δικά τους πανό και αυτοσχέδια πλακάτ με μηνύματα όπως «ο χειμώνας δεν έρχεται» και «σταματήστε να το αρνείστε η γη πεθαίνει» και βαμμένα πρόσωπα στα χρώματα της γης. Επιπλέον, έχει στηθεί μουσική σκηνή όπου καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να ντύσουν μουσικά την  μαθητική αυτή γιορτή για το κλίμα.
 Δείτε τι συνέβη σήμερα στο Σύνταγμα.

jenny.gr
jenny.gr

 

jenny.gr
jenny.gr