ΟΜΟΡΦΙΑ

Αντιμετωπίστε τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας


8 Δεκεμβρίου 2011

DSC_6184.jpg

Ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές από εμάς. Η αισθητικός μου Μαίρη Αργείτου μας εξηγεί πως εμφανίζονται και μας προτείνει λύσεις.

Τι είναι οι δυσχρωμίες; Με τον όρο δυσχρωμίες εννοούμε κάθε αλλαγή της χρωστικής του δέρματος όπως κηλίδες, φακίδες, πανάδες, χλόασμα,μέλασμα. Οι ακριβείς αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα είναι εν πολύς άγνωστες. Ξέρουμε όμως ότι σημαντικό ρόλο παίζουν: η κληρονομική προδιάθεση, οι ορμονικοί παράγοντες, η λήψη διαφόρων φαρμάκων π.χ. αντισυλληπτικά, η χρήση κάποιων καλλυντικών ουσιών, τραυματισμοί ή εγκαύματα του δέρματος, φλεγμονές, ακμή που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα, όλα όμως όσα αναφέραμε δεν θα δημιουργήσουν καμιά δυσχρωμία αν δεν συνδυαστούν με την έκθεση στον ήλιο. Πρέπει επομένως να κατανοήσουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ήλιου και επομένως πόσο απαραίτητη είναι η προστασία μας με αντηλιακά προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πως αντιμετωπίζονται; Η αντιμετώπιση των δυσχρωμιών είναι πάντοτε ανάλογη με το είδος της δυσχρωμίας καθώς επίσης και από τον εάν είναι επιφανειακή ή βρίσκεται σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος(στο χόριο.) Οι ηλιακές κηλίδες που εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στα χέρια και γενικά στα σημεία που είναι εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία και εμφανίζονται μετά τα 30-40 έτη και αργότερα, αντιμετωπίζονται με επιτυχία με την χρήση του Laser ή την μέθοδο της κρυοθεραπείας. Αντίθετα στο χλόασμα που εμφανίζεται λόγω ορμονικών αλλαγών π.χ. στην εγκυμοσύνη δεν επιτρέπεται η χρήση του Laser αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί με ελαφρά πήλινγκ όπως με οξέα φρούτων και τοπικά λευκαντικά και χρειάζεται επιμονή και υπομονή ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή διάγνωση του προβλήματος ώστε να επιλέγεται η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθηθεί. Το πιο σημαντικό όλων είναι η πρόληψη και αυτή θα γίνει με την σωστή προστασία από τον ήλιο , γιατί όπως είπαμε καμία από τις αιτίες που προκαλούν δυσχρωμίες δεν θα δημιουργήσει το πρόβλημα, αν δεν συνδυαστεί με την έκθεση στον ήλιο. Σωστή προστασία σημαίνει να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό μας όλο το χρόνο.Το καλοκαίρι να το επαναλαμβάνουμε κάθε 2:30-3 ώρες η και συχνότερα αν ιδρώσουμε η κολυμπήσουμε και να αποφεύγουμε αν είναι δυνατόν να κάνουμε ηλιοθεραπεία τις ώρες που οι ακτίνες του ήλιου είναι επικίνδυνες δηλαδή 11πμ-4μμ. Επίσης να χρησιμοποιούμε αντηλιακό το χειμώνα αν κάνουμε χειμερινά σπόρ,να βάζουμε πάντα αντηλιακό στα χέρια και το ντεκολτέ.Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην τσάντα της το αντηλιακό της για να το επαναλαμβάνει όποτε χρειάζεται. Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα παιδιά,να θυμάστε ότι οι βλάβες του ήλιου είναι αθροιστικές και αν πάθουμε ένα ηλιακό έγκαυμα στην παιδική ηλικία,θα υποστούμε τις συνέπειες του όταν ήμαστε ενήλικες. Μαίρη Αργείτου www.mariaargeitou.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622 Διαβάστε συμβουλές της Κας Αργείτου για ακμή των ενηλίκων

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.