Η κατάσταση των μαλλιών μας επηρεάζει τη συνολική εικόνα μας

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
d_and_g_bwaw1112_209.jpg

Πρέπει να τα φροντίζουμε και να είμαστε πολύ ευγενικές μαζί τους και μαλλιά μας θα μας το ανταποδώσουν.

Για να είναι πάντα όμορφα και φρέσκα, κάντε τους μόνες σας ένα μηνιαίο check up: σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη, κοντά σε φυσικό φως και παρατηρήστε τα. Εάν τα βάφετε παρατηρήστε στην πορεία το χρώμα σας.

Συχνά, όσο και να αγαπάμε το τεχνητό μας χρώμα, επειδή το βλέπουμε καθημερινά δεν παρατηρούμε τυχόν αλλοιώσεις ή ξεθώριασμα. Ένα φρεσκάρισμα του μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη συνολική εικόνα μας. Στη συνέχεια, δείτε την ποιότητα των μαλλιών. Είναι θαμπά και κουρασμένα; Τότε το πιο πιθανό είναι να κάνουν και την όψη σας ακόμα πιο γκρίζα και μελαγχολική.

Γρήγορα για ένα full πρόγραμμα ενυδάτωσης είτε με αμπούλες είτε με μάσκες βαθιάς θρέψης.

Τέλος, αξιολογήστε αντικειμενικά την κατάστασή τους. Εάν δεν έχει ξεφύγει από τα χέρια σας τότε μπορείτε δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τα μέσα που υπάρχουν στο μπουντουάρ σας. Διαφορετικά, ίσως πρέπει να επενδύσετε σε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο.

Αυτά είναι τα tips μου:

• Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, μην τρίβετε τις ρίζες με τα νύχια σας, αλλά με τις άκρες των δαχτύλων και σε μια κατεύθυνση για να μην μπερδεύονται.

• Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την ανάπτυξη των τριχών.

• Μετά το λούσιμο μην τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα αντίθετα πιέστε την πετσέτα στις άκρες για να απορροφήσει τα νερά.

• Όσοι έχουν λιπαρά μαλλιά δεν πρέπει να λούζονται συχνά, γιατί έτσι οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν περισσότερη λιπαρότητα. Καλύτερα να κάνετε μια θεραπεία ή να πάρετε ήπια προϊόντα styling.

• Χτενίστε τα μαλλιά σας όταν είναι στεγνά, γιατί βρεγμένα είναι πολύ ευαίσθητα και σπάνε εύκολα.

• Κάθε 2-3 μήνες να κόβετε τις άκρες των μαλλιών για να αποφύγετε την εμφάνιση της ψαλίδας.

Διαβάστε ακόμα:

5 τρόποι για να δείχνετε νεότερη

Εύκολος τρόπος για αποτρίχωση φρυδιών

Ονειρεμένα μαλλιά (pic)