ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να περιποιηθείτε τις ευρυαγγείες


TSVIGKOU

19 Ιανουαρίου 2014

clean-face.jpg

Το δέρμα που παρουσιάζει ευρυαγγείες δηλαδή πολλά σπασμένα αγγεία είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση.

Η φροντίδα του δέρματος με ευρυαγγείες είναι μια πρόκληση, όμως αν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε τότε μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας ήρεμο και σωστά περιποιημένο.

- Το έντονο τρίψιμο (peeling ή μασάζ), τα στυπτικά προϊόντα, οι ακραίες θερμοκρασίες και το ζεστό νερό επιδεινώνουν την κατάσταση του δέρματος και προκαλούν ακόμα περισσότερες ευαισθησίες.

- Αποφύγετε τα προϊόντα απολέπισης με κόκκους, τις έντονες καθαριστικές μάσκες προσώπου (εκτός και αν ενδείκνυνται από τον οίκο παρασκευής), τις ζεστές κομπρέσες και το ατμόλουτρο.

- Κατάλληλα προϊόντα είναι αυτά που προορίζονται για ευαίσθητα δέρματα, υποαλλεργικά, που περιέχουν ήπια συστατικά και φιλικά για το δέρμα.

- Ακατάλληλα είναι αυτά που περιέχουν συνθετικά χρώματα και αρώματα, αλκοόλ, οξέα φρούτων, μενθόλη, σαλικυλικό οξύ, μέντα, αμαμηλίδα (witch hazel) και άλλα.

- Ο τρόπος εφαρμογής των προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης είναι εξίσου σημαντικός, οι απαλές και μαλακές κινήσεις βοηθούν στην εφαρμογή του προϊόντος χωρίς να ερεθίζεται το δέρμα.

- Η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη κάθε μέρα και κάθε εποχή. Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου φουντώνουν τις ευρυαγγείες με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος.

- Η ενυδάτωση του δέρματος με ευρυαγγείες είναι ένα σημαντικό κομμάτι της περιποίησης του. Μια καλή ενυδατική κρέμα μειώνει τα συμπτώματα των ευρυαγγειών που είναι η έντονη φαγούρα και αίσθημα καύσης καθώς και προστατεύει το δέρμα από τους ρύπους και τις εξωτερικές επιδράσεις.

- Το στρες και το άγχος επηρεάζουν επίσης τις ευρυαγγείες.

- Η διατροφή επίσης επηρεάζει την κατάσταση του δέρματος και προκαλεί έξαψη. Είναι καλό να αποφεύγετε τα μπαχαρικά, τα καπνιστά φαγητά, την ζάχαρη, την καφεΐνη και το αλκοόλ.

- Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που επηρεάζουν τις ευρυαγγείες, στον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικοί. Κρατήστε σημειώσεις με φαγητά ή συνθήκες ή καλλυντικά ή άλλα που επιδείνωσαν την κατάσταση του δέρματος.

- Για να καλύψετε το κόκκινο χρώμα των ευρυαγγειών χρησιμοποιήστε μια βάση μακιγιάζ με βάση το πράσινο χρώμα, που εξουδετερώνει τις κοκκινίλες.

- Χρησιμοποιήστε βάσεις μακιγιάζ από ορυκτά (mineral) που είναι τα πιο κατάλληλα για δέρματα με έντονες ευαισθησίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.