ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Write Her Future, Lancôme


TSVIGKOU

27 Φεβρουαρίου 2018

de12635-lancome-write-the-future-horizontale.jpg

Françoise Lehmann, Lancôme International President

 

Η Lancôme έχει δεσμευτεί, στο πλευρό της CARE, να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό και να φέρει στο φως αυτό το σχετικά άγνωστο αλλά παγκόσμιο φαινόμενο, που επηρεάζει τόσο τις ανεπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Και, παρ' όλα αυτά, στοιχεία δείχνουν ότι η γνώση ανάγνωσης και γραφής όχι μόνο αυξάνει την αυτοπεποίθηση και τις προοπτικές σταδιοδρομίας, αλλά επίσης επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και υγιέστερα.**
 
ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ KAI ΓΡΑΦΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ KAI ΝΑ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝ
 
Ενώ η μόρφωση των κοριτσιών έχει καταστεί θεμέλιος πυλώνας πολλών αναπτυξιακών προγραμμάτων, συχνά ξεχνάμε τα 76 εκατομμύρια νεαρών αναλφάβητων γυναικών. Εγκαταλείπουν το σχολείο κατά την εφηβεία και, ξαφνικά, μένουν στο περιθώριο, οδηγούμενες, ως ενήλικες, προς έναν τρόπο ζωής με νέες ευθύνες, με κάποιες εξ αυτών να γίνονται σύζυγοι και μητέρες αρκετά νωρίς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η εκμάθηση ανάγνωσης και γραφής παύει πια να αποτελεί προτεραιότητα για εκείνες. Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουν το σχολείο, πώς να μπορέσουν να επιστρέψουν στη βασική εκπαίδευση;
Όμως, είναι το μέλλον τους αυτό που διακυβεύεται: αν αυτές οι νεαρές γυναίκες μάθουν ανάγνωση και γραφή, θα μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν ή να ενισχύσουν την οικονομική ανεξαρτησία τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες -ιδίως σε ό,τι αφορά τη φροντίδα της οικογένειας και των παιδιών τους (μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά εγγράμματων μητέρων έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μετά την ηλικία των 5**)-, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, και να συμμετάσχουν στη λήψη αποφάσεωνεντός της κοινότητάς τους. ***
 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Η LANCÔME ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝ.
 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ. 
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΚΟ, ΤΗΝ CARE. 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΗΧΗΡΗ ΦΩΝΗ.
LANCÔME ΔΕΥΣΜΕΣΗ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ
 
Γιατί, εδώ και 80 χρόνια, η Lancôme ενσαρκώνει ένα όραμα αισιοδοξίας εμπνευσμένο από την ίδια τη ζωή, ωδή σε μια συγκεκριμένη ιδέα της θηλυκότητας. Γιατί η ομορφιά ξεκινά από την ευτυχία. Γιατί η ευτυχία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ελευθερία έκφρασης. Γιατί η προσωπική έκφραση και η αυτόεκπλήρωση δεν συνάδουν με τον αναλφαβητισμό… η Lancôme έχει δεσμευτεί στην καταπολέμηση αυτού του σχετικά άγνωστου, ακόμα, δυσμενούς φαινομένου που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
 
ΠΩΣ; ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ: ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ. ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
 
Εδώ, αλλού, παντού· στο διαδίκτυο και στην πραγματική ζωή, ένα χέρι απλωμένοαπό τα βάθη της καρδιάς: γράψτε το όνομά σας, για να μπορέσει εκείνη να γράψει τη δική της ιστορία. Γνωρίζοντας ανάγνωση και γραφή, έχετε τη δυνατότητα να εκφραστείτε, να επιλέξετε το μονοπάτι της ζωής σας, να διαμορφώσετε το μέλλον σας, και να επηρεάσετε το μέλλον άλλωνανθρώπων.Όλα αυτά σας φαίνονται δεδομένα; Κι όμως. Για πολλές γυναίκες σε όλον τον κόσμο, δεν είναι. Γι' αυτό, η Lancôme έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο ζήτημα αυτό: το Write Her Future δεν είναι απλώς ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα. Πέραν της πρακτικής πτυχής του που αφορά στον αλφαβητισμό, στοχεύει στην αφύπνιση των ανθρώπων αναφορικά με το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, άγνωστο. Διεκδικεί το δικαίωμα κάθε γυναίκας στη μόρφωση, το δικαίωμα κάθε γυναίκας να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.
Οι πρέσβειρες (Julia Roberts, Kate Winslet, Penélope Cruz, Lupita Nyong’o, Lily Collins, Isabella Rossellini και Taylor Hill), οι ειδικοί (Lisa Eldridge), και οι φίλοι της Lancôme (Mert Alas & Marcus Piggott, Alexi Lubomirski, κ.α.), καθώς και οι εργαζόμενοι της μάρκας, είναι τα πρώτα μέλη μιας κοινότητας που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.
Ξεκινήστε με ένα ηχηρό μήνυμα: υπογράψτε, όχι μόνο για να δείξετε τη στήριξή σας, αλλά και για να προωθήσετε τον αγώνα αυτόν. Γιατί μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.
 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.