ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Μάσκα ομορφιάς 2 σε 1


TSVIGKOU

14 Αυγούστου 2013

Και για το δέρμα και για τα μαλλιά!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης, του μελιού και του ελαίου καρύδας είναι πολύ γνωστές για την περιποίηση του δέρματος αλλά και των μαλλιών. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια εκπληκτική σπιτική μάσκα για την εντατική σας περιποίηση ομορφιάς.

Υλικά:

3 μεγάλα φύλλα αλόης (εναλλακτικά 6 κουταλιές οργανικό gel αλόης)

2 κουταλιές μέλι

5-6 κουταλιές οργανικό έλαιο καρύδας (εναλλακτικά το δικό μας παρθένο ελαιόλαδο που είναι εξίσου αποτελεσματικό)

Εκτέλεση:

Καθαρίστε προσεκτικά τα αγκάθια από τα φύλα της αλόης (αν θέλετε καθαρίστε τη φλούδα και κρατήστε το gel ή αφήστε τα φύλλα με τη φλούδα και κόψτε τα σε κομμάτια). Τοποθετήστε την αλόη στο multi, χτυπήστε 2-3 στροφές για να πολτοποιηθεί και προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Πριν βγάλετε το μείγμα από το multi να βεβαιωθείτε ότι έχει ομογενοποιηθεί.

Εφαρμογή:

Απλώστε τη μάσκα που φτιάξατε με τα χεράκια σας σε όλο το πρόσωπο, κάτω από τα μάτια (προσεκτικά), λαιμό, ντεκολτέ, στα χέρια, στα πόδια και στα μαλλιά. Αφήστε τη για 20 λεπτά στο δέρμα και στα μαλλιά για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε καλά και λουστείτε σχολαστικά γιατί το μέλι καμιά φορά κολλάει.

Extra tip:

Στο ίδιο μείγμα μπορείτε να κάνετε μια παραλλαγή, προσθέτοντας 2-3 κουταλιές ζάχαρη ή αλάτι έχετε ένα πολύ ωραίο scrub.

Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για μετά από ηλιοθεραπεία για να καταπραΰνει το δέρμα και να προλάβει την καταστροφή των υγειών κυττάρων από τον ήλιο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.