ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Ιδέες για σπιτικά scrub


TSVIGKOU

27 Απριλίου 2013

HOME-SCRUB.jpg

Ποια υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

Πολλές γυναίκες έχουν υιοθετήσει την ιδέα των σπιτικών καλλυντικών, ειδικά των scrub που είναι πολύ εύκολα!

Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για όλους τους τύπους δέρματος αλλά και για όλες τις προτιμήσεις, από απλά που γίνονται με δυο μόνο υλικά μέχρι και πολύπλοκα με πολλά συστατικά.

Η βάση του scrub είναι ένα έλαιο, οργανικό κατά προτίμηση και ένα υλικό σε κόκκους όπως η ζάχαρη ή το αλάτι ή και τα δυο.

Δείτε παρακάτω ποια υλικά μπορείτε να προσθέσετε στη βάση ενός σπιτικού scrub:

Βρώμη: μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι και τη ζάχαρη σε δέρματα ευαίσθητα, ατοπικά και σε όσα παρουσιάζουν ευρυαγγείες. Επίσης, είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε περιοχές με κιρσούς και φλεβίτιδα.

Κανέλλα: η σκόνη κανέλλας σε ένα scrub προσφέρει αντιγηραντική, αντιοξειδωτική και αντισηπτική δράση, ενώ παράλληλα προσφέρει πολύ απαλή απολέπιση. Επίσης, αφήνει στο δέρμα το υπέροχο, ζεστό της άρωμα.

Ινδοκάρυδο: εκτός από το υπέροχο άρωμα καρύδας προσφέρει και απαλή απολέπιση και είναι ιδανικό για ευαίσθητα δέρματα.

Αλόη: το gel αλόης είναι καταπραϋντικό, αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες. Προσφέρει ισχυρή αντιγηραντική δράση, ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα και προστατεύει τα υγιή κύτταρα. Το gel αλόης υπάρχει σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή ιδανικά βάλτε μια γλάστρα με αλόη στο σπίτι.

Χυμός από εσπεριδοειδή: ο χυμός από λεμόνι, πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ μπορεί να προστεθεί στο σπιτικό σας scrub για έξτρα απολεπιστική δράση, χωρίς τρίψιμο, λόγω των οξέων φρούτων.

Γάλα ή γιαούρτι: και τα δυο περιέχουν οξέα που προσφέρουν απαλή απολέπιση στο δέρμα, χωρίς τρίψιμο. Είναι ιδανικά για δέρματα πολύ ευαίσθητα.

Αποξηραμένα φύλλα βοτάνων: πολλά αρωματικά βότανα όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, το χαμομήλι, η μέντα, ο δυόσμος και το τσάι, μπορούν να προστεθούν στο σπιτικό σας scrub για έξτρα απολέπιση και δροσερό άρωμα.

Βιταμίνη Ε: η βιταμίνη αυτή έχει πολλές ιδιότητες για το δέρμα, κυρίως είναι γνωστή για την ισχυρή ενυδατική και αντιγηραντική της δράση. Μπορείτε να τη βρείτε σε φαρμακεία.

Αιθέρια έλαια: εκτός από άρωμα έχουν το κάθε ένα τις ιδιότητες τους. Επιλέξτε ένα αιθέριο έλαιο ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας και τις δυσλειτουργίες παρουσιάζει ή ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει. Τα αιθέρια έλαια θέλουν προσοχή, μερικές σταγόνες είναι αρκετές και είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε με βάση τις οδηγίες χρήσης τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.