ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Έκανα 3 DIY μάσκες με λάδι καρύδας και ιδού τα αποτελέσματα


18 Αυγούστου 2016

Δοκίμασα λοιπόν κι εγώ ένα ωραίο αυγουστιάτικο απόγευμα να φτιάξω μόνη μου τις μάσκες για το πρόσωπό μου και πρέπει να σας πω ότι μία αγωνία την είχα για το τι θα μπορούσε να έχει πάθει το δερματάκι μου όταν θα είχαν περάσει από πάνω του 3 μάσκες ομορφιάς, η μία μετά την άλλη. Θα καταλήξω πουά χρώματος κόκκινου; Κίτρινη σαν το λεμόνι; Πράσινη σαν όλες τις "κακές" των παραμυθιών; Και τι δεν πέρασε από το μυαλό μου όση ώρα ανακάτευα τα "μαγικά φίλτρα"!

Αφού συγκέντρωσα όλα όσα θα χρειαζόμουν στον πάγκο της κουζίνας, ήμουν πια έτοιμη να πειραματιστώ κι εγώ σαν παιδί με όλα αυτά τα αγνά και παρθένα υλικά. Ντύθηκα βέβαια και κατάλληλα για την περίσταση, γιατί ξέρετε πως είμαστε "αυτές που έχουν μανία με το να ταιριάζει το outfit με την περίσταση". Ναι ναι ναι, γελάστε αν θέλετε αλλά έτσι τα απολαμβάνει κανείς όλα πολύ περισσότερο. Είναι περισσότερο το fun, πώς να το κάνουμε;

#1 The "Honey, pass me the coconut" mask Ποια είναι τα υλικά μας; Αφού τα καταλάβατε ήδη. Θα τα πω όμως κι εγώ πιο αναλυτικά για να ξέρουμε ακριβώς τι θα βάλουμε στο μπολάκι μας προς ανάμειξη και σε ποια ποσότητα. 1 κ.σ. λάδι καρύδας 1 κ.σ. λεμόνι 2 κ.σ. μέλι

Processed with VSCO with c1 preset

Θέλω να σας πω ότι συνήθως βάζουν 1 κ.σ. μέλι, όμως, εγώ δοκίμασα και τις δύο εκδοχές και ψηφίζω τη δεύτερη με τα μάτια κλειστά και το χέρι στην καρδιά διότι βάζοντας διπλή ποσότητα μελιού, η μάσκα μας γίνεται πιο παχύρρευστη κι έτσι μπορεί να σταθεί καλύτερα στο πρόσωπό μας και να μπορέσει η επιδερμίδα μας να απορροφήσει όλα τα ωφέλιμα συστατικά. Μην ξεχνάτε και ότι, ιδανικά, η μάσκα είναι καλό να αφαιρεθεί 20 λεπτά μετά την εφαρμογή της.

Όταν την αφαιρέσετε, με χλιαρό νερό(!), ειλικρινά, δεν θα πιστεύετε στη λάμψη που θα εκπέμπει το πρόσωπο σας. Όχι, μην κρίνετε από τις φωτογραφίες που βλέπετε εδώ. Αυτές ανήκουν στο "πριν", εγώ για το "μετά" σας λέω. Αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε και τη Νίκη, που την τράβηξα μαζί μου σπίτι μου γιατί... ε, ομάδα δεν είμαστε;!

#2 The "Scrub me now" mask Παίρνουμε πάλι το μπολάκι μας και αναμιγνύουμε καλά μέσα σε αυτό τα εξής: 2 κ.σ. λάδι καρύδας 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή χοντρό αλάτι 1 κ.σ. λεμόνι λίγο γιαούρτι

Processed with VSCO with c1 preset

Ωραία, θα σας το πω... Η απόλυτη αλήθεια είναι πως προτείνεται να βάζουμε λίγο γάλα, αν θέλουμε. Εγώ, όμως, έβαλα γιαουρτάκι. Διότι, πέραν του ότι το γιαούρτι έχει απίστευτες καλλυντικές ιδιότητες, βοηθά κι αυτό, όπως και το μέλι, στο να είναι η υφή της μάσκας πιο σταθερή. Αν πάρετε και μία χαλαρή πόζα με κλίση προς τα πίσω (βλ. φωτό) δεν θα κυλήσει ούτε σταγόνα.

Για να σοβαρευτούμε για πολύ λίγο, η αίσθηση που θα έχετε όταν αφαιρέσετε τη μάσκα είναι σαν να έχετε κάνει καθαρισμό προσώπου αλλά παραμένετε εξαιρετικά ενυδατωμένη. Ουσιαστικά, είναι σαν να κάνουμε απολέπιση και μάσκα ενυδάτωσης μαζί. Όταν την απλώσετε στο πρόσωπό σας αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά περίπου και πριν να την αφαιρέσετε κάντε ένα ελαφρύ μασάζ. Και μετά, νιώστε τη φρεσκάδα στο πρόσωπό σας.

#3 The "When life gives you avocado, make masks" mask Το ξέρετε πια το παιχνίδι. Οπότε: 2 κ.σ. λάδι καρύδας 1 κ.σ. μέλι 1/2 αβοκάντο

collagefeni

Αυτή είναι η πιο yummy μάσκα προσώπου ever. Ή, δεν ξέρω, μπορεί να υπάρχει και άλλη και να μην την έχω ανακαλύψει ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την εμπειρία (γεύσης) θα δοκιμάζω σχεδόν κάθε DIY μάσκα που θα... μαγειρεύω. Εκτός δηλαδή από την επιδερμίδα που ενυδατώνεται σε εκπληκτικό βαθμό, με αυτή τη μάσκα χαίρεται και ο ουρανίσκος, ναι αμέ. Εντάξει, και όποιος βρίσκεται εκείνα τα 20 λεπτά τριγύρω σου, γιατί δεν μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια του. Λογικό!

Μην κολλήσετε στην εικόνα σας όσο θα την έχετε στο πρόσωπό σας. Σκεφτείτε το μετά -που δεν θα είστε πια σαν κάμπια (όπως εγώ) αλλά σαν μια ωραία πεταλούδα. Φρουμ φρουμ!

***ΥΓ: Θέλω να γνωστοποιήσω σε όλους ότι η Νίκη είναι ακατάδεκτη. Μην την καλέσετε σπίτι σας. Ούτε μάσκα με αβοκάντο δεν θα δοκιμάσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.