Φτιάχνουμε DIY συνταγή για να μειώσουμε τις πανάδες

Ελένη Τσούτση
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Η επιδερμίδα στην προσπάθεια της να αμυνθεί από τις φθορές που προκαλεί η ακτινοβολία του ήλιου προκαλεί αποχρωμάτωση του δέρματος. Οι πανάδες δημιουργούνται από την ανομοιόμορφη παραγωγή μελανίνης και δεν έχουν  σχέση με τις ελιές, τις φακίδες και τις κηλίδες.

Αν δεν φροντίσουμε για την καταπολέμηση του προβλήματος αυξάνονται με τα χρόνια και γίνονται ολοένα πιο ορατές. Για να προλάβετε την εμφάνιση τους, απαραίτητη είναι η χρήση αντιηλιακού σε καθημερινή βάση για όλο το χρόνο. Εάν, ωστόσο, σας ενοχλούν, υπάρχει μια φυσική θεραπεία που μπορείτε να κάνετε ώστε να μειωθούν.

Το γιαούρτι περιέχει οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή των σκουρόχρωμων κηλίδων. Τα «καλά» βακτήρια που περιέχει είναι επίσης ευεργετικά, καθώς η σύνθεσή τους περιλαμβάνει ένζυμα που μπορούν να διασπάσουν τη μελανίνη. Εφαρμόστε λοιπόν το γιαούρτι στα σημεία που χρειάζονται «ξεθώριασμα». Αφήστε το μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με δροσερό νερό. Σταδιακά θα δείτε την επιδερμίδα σας να γίνεται λεία και να αποκτά λάμψη και ενιαία υφή.