ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Προτιμήστε ξύλινες χτένες


TSVIGKOU

3 Σεπτεμβρίου 2013

Το ξέρατε ότι η χτένα που χρησιμοποιείτε μπορεί να φταίει για πολλά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά;

Αν και οι ειδικοί χρησιμοποιούν διάφορα υλικά ξύλο, πλαστικό ή μέταλλο για κάθε styling για την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών είναι προτιμότερο να έχετε μια ξύλινη χτένα ή βούρτσα.

Ορίστε μερικές πληροφορίες:

1. Οι πλαστικές ή μεταλλικές χτένες είναι πολύ «επιθετικές» για το δέρμα στο τριχωτό γιατί προκαλούν εύκολα μικροτραύματα και γρατζουνιές. Αντίθετα οι ξύλινες είναι ραφιναρισμένες, φιλικές και πιο ασφαλείς για το δέρμα γιατί έχουν πιο απαλό άγγιγμα στο δέρμα του τριχωτού ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητο.

2. Οι ξύλινες χτένες προλαμβάνουν την ξηρότητα των μαλλιών γιατί διανέμουν το σμήγμα από το τριχωτό κατά μήκος των μαλλιών. Έτσι τα μαλλιά παραμένουν ενυδατωμένα και το τριχωτό δεν παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα.

3. Για μακριά μαλλιά οι ξύλινες χτένες είναι ιδανικές γιατί όπως είπαμε παραπάνω διανέμουν το σμήγμα κατά μήκος των μαλλιών με αποτέλεσμα να είναι ενυδατωμένα, λαμπερά και να μην φριζάρουν.

4. Οι ξύλινες χτένες δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά, κάτι που σημαίνει εύκολο χτένισμα.

5. Οι ξύλινες χτένες είναι ιδανικές για την εφαρμογή μασκών ή θεραπειών για τα μαλλιά, αφού το ξύλο δεν προκαλεί καμία χημική αντίδραση με το προϊόν. 6. Για σγουρά μαλλιά επιλέξτε ξύλινες χτένες με αραιά και μεγάλα δόντια ώστε να χτενίζονται εύκολα χωρίς να δημιουργούνται κόμποι καθώς και για να ξεχωρίζονται ομοιόμορφα οι μπούκλες. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.