ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Eyeliner tips για έφηβες


TSVIGKOU

14 Ιανουαρίου 2013

Πριν αρχίσετε να πειραματίζεστε, διαβάστε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το τέλειο eyeliner/ περίγραμμα χωρίς να φαίνεστε μεγαλύτερες.

1. Απλώστε το eyeliner/ περίγραμμα στο άνω βλέφαρο. Ξεκινώντας από το άνω βλέφαρο είναι πιο εύκολο να ασχοληθείτε με αυτό με λεπτομέρεια, μετά συνεχίστε, αν θέλετε και στο κάτω βλέφαρο.

2. Στο κάτω βλέφαρο, προτιμήστε να κάνετε απαλές, διακριτικές γραμμές, ίσα – ίσα να τονίσετε τα μάτια.

3. Ξεκινήστε από την εξωτερική γωνία των ματιών και προς τα μέσα. Όταν φτάσετε στην μέση του περιγράμματος σταματήστε και αρχίστε πάλι να το διαγράφετε από την εσωτερική γωνία και προς τα έξω, για να ενώσετε τις δυο γραμμές.

4. Τονίστε τα μάτια σας χωρίς να κρύβετε την αθωότητα του προσώπου σας. Τα περισσότερα κορίτσια κάνουν ένα βαρύ περίγραμμα με έντονες – χοντρές γραμμές. Δεν χρειάζεται να μεγαλοδείχνετε. Τονίστε τα μάτια σας με λεπτό και διακριτικό περίγραμμα που θα σας κολακεύει.

5. Αν δεν τα καταφέρνετε με τις ίσιες γραμμές, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο smudge (κάποια μολύβια ματιών το έχουν ενσωματωμένο στην άκρη). Το πινέλο αυτό βοηθάει να σβήνετε το καθαρό περίγραμμα και να το κάνετε λίγο θολό, έτσι «σβήνετε» ή καμουφλάρετε τις στραβές γραμμές.

6. Μην επιμένετε στο μαύρο eyeliner / περίγραμμα δοκιμάστε και μερικά χρώματα όπως καφέ, πράσινο και μπλε.

7. Για πολύ λεπτές γραμμές προτιμήστε τα υγρά eyeliner, πρέπει βέβαια να εξασκηθείτε μερικές φορές για να το καταφέρετε.

8. Απλώστε λευκό ή nude μολύβι ματιών στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφάρων για να φωτίσετε τα μάτια και για να φαίνονται πιο μεγάλα.

Extra tip: Μην ξεχνάτε κορίτσια ότι για την ηλικία σας ισχύει – όσο το λιγότερο, τόσο το καλύτερο. Οπότε χείλη και ζυγωματικά ουδέτερα ή ελαφρώς ροδαλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.