ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ένα υπέροχο μακιγιάζ για γυναίκες με γκρίζα μαλλιά


TSVIGKOU

7 Ιουνίου 2013

Αναδείξτε τα όμορφα χαρακτηριστικά σας.

Για να δημιουργήσετε ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ, ειδικά σε ένα ώριμο δέρμα, ο καμβάς που θα δουλέψετε, δηλαδή το πρόσωπο σας, θα πρέπει να είναι σωστά περιποιημένο και ενυδατωμένο. Αυτό επιτυγχάνεται με την καθημερινή και εντατική περιποίηση του δέρματος. Το μακιγιάζ που θα δείτε παρακάτω είναι μια πολύ όμορφη και διακριτική πρόταση για ώριμες γυναίκες που αγαπάνε τα γκρίζα μαλλιά τους και σαφώς δεν τα κρύβουν. Οι χρωματικοί τόνοι του μακιγιάζ συμβαδίζουν απόλυτα με τους φυσικούς τόνους του δέρματος και των μαλλιών.

Για να κάνετε το ίδιο μακιγιάζ, ακολουθήστε τα βήματα:

1. Ένα ώριμο δέρμα χρειάζεται αρκετή υγρασία για να φαίνεται σφριγηλό και για να μην είναι τόσο εμφανείς οι ρυτίδες. Οπότε, πριν αρχίσετε το μακιγιάζ απλώστε ένα serum για σύσφιξη και στη συνέχεια την ενυδατική σας κρέμα. Μη ξεχάσετε και την κρέμα ματιών!

2. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο ένα υγρό make up ή μια ενυδατική με χρώμα, που είναι πιο ελαστικά και δεν σπάνε μετά από μερικές ώρες. Αυτό που χρειάζεστε είναι να έχετε ένα ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπο και όχι ένα βαρύ, καλυπτικό προϊόν που απλά θα κάνει πιο έντονες τις ρυτίδες.

3. Απλώστε concealer κάτω από τα μάτια για να τα φωτίσετε και τοπικά όπου υπάρχουν δυσχρωμίες ή ατέλειες στο υπόλοιπο πρόσωπο. Μη ξεχνάτε ότι είναι απαραίτητο να απλώσετε ένα ειδικό concealer σε όλο το άνω βλέφαρο για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη και λεία βάση για το μακιγιάζ των ματιών.

4. Απλώστε μια πολύ διακριτική, διάφανη πούδρα προσώπου, χωρίς χρώμα, στη μέση του μετώπου, κατά μήκος της μύτης, κάτω από τα μάτια και στο πηγούνι.

5. Απλώστε σε όλο το κινητό βλέφαρο και μέχρι το κόκαλο του ματιού μια απαλή bronze ή ανοιχτόχρωμη καφέ σκιά ματιών. Δουλέψτε πολύ καλά το χρώμα με το πινέλο για να σβήνει απαλά και τραβήξτε το λίγο πιο πέρα και με ανοδική τάση, από την εξωτερική γωνία του ματιού. Απλώστε μόνο στο κινητό βλέφαρο μια ματ γκρι σκιά ματιών.

6. Για το περίγραμμα των ματιών επιλέξτε ένα μαύρο ή καφέ μολύβι, απλώστε το κατά μήκος της γραμμής των άνω βλεφαρίδων, ενώ στις κάτω βλεφαρίδες κάντε πολύ απαλές πινελιές κυρίως κοντά στην εξωτερική γωνία του ματιού. Αν τα μάτια σας είναι μικρά ή καθοδικά τραβήξτε τη γραμμή του άνω περιγράμματος ανοδικά και λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία του ματιού. Αποφύγετε να ενώσετε τις δυο γραμμές. Περάστε το περίγραμμα με την ίδια ματ γκρι σκιά, για να το σβήσετε απαλά, οι ξεκάθαρες γραμμές δεν σας κολακεύουν.

7. Απλώστε 2-3 στρώσεις μάσκαρα, για να δώσετε ένταση στις βλεφαρίδες. Αν έχετε μικρά μάτια, τραβήξτε τις βλεφαρίδες με το βουρτσάκι προς την εξωτερική γωνία του ματιού.

8. Ήρθε η ώρα για το ρουζ, αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά στο περίγραμμα του προσώπου και θα δώσει μια φρέσκια και νεανική πινελιά σε όλο το look. Απλώστε ένα ρουζ σε αποχρώσεις του μπεζ ή καφέ (όχι πολύ σκούρο), κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών, στις παρειές, δουλεύοντας πολύ καλά το πινέλο για σβήνει απαλά το χρώμα. Η τεχνική αυτή θα κάνει ένα mini face lift. Συνεχίστε με ένα απαλό χρώμα σε αποχρώσεις του ροδακινί ή ροζ αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, μόνο στα μήλα.

9. Ολοκληρώνοντας το μακιγιάζ, απλώστε ένα μπεζ ή nude μολύβι για να διορθώσετε το περίγραμμα των χειλιών και περάστε από πάνω ένα ενυδατικό κραγιόν με ένα πινέλο. Επιλέξτε κραγιόν σε απαλά χρώματα με λαμπερό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.