ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Καλύψτε τους έντονους μαύρους κύκλους


TSVIGKOU

31 Μαΐου 2013

Για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι μια δύσκολη υπόθεση, δεν υπάρχει κανένα καλλυντικό που να τους εξαφανίζει μόνιμα, υπάρχουν όμως προϊόντα καθώς και σπιτικές συνταγές που ελαφρώς μειώνουν την όψη τους, ξεκουράζοντας τα μάτια.

Όμως, όσες γυναίκες έχουν έντονους μαύρους κύκλους το πρόβλημα είναι ακόμα πιο μεγάλο, αφού είναι δύσκολο να καλυφθούν με το μακιγιάζ.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να καλύψετε τους έντονους μαύρους κύκλους, χωρίς να έχετε κάνει ένα βαρύ μακιγιάζ.

• Θα χρειαστείτε 2 concealer με διαφορετική υφή, 1 υγρό ή κρεμώδες και ένα με πιο παχιά-στερεά υφή. Το υγρό ή κρεμώδες concealer, που είναι συνήθως σε σωληνάριο ή βαζάκι, είναι ενυδατικό, ενώνεται με το δέρμα χωρίς να δημιουργεί «στρώμα» και έχει ελαφρώς διάφανο αποτέλεσμα, δεν καλύπτει τελείως τους μαύρους κύκλους, όμως μειώνει αρκετά την ένταση τους. Αντίθετα, το παχύ concealer που είναι συνήθως σε μορφή stick ή compact δεν είναι ενυδατικό, όμως προσφέρει μεγάλη κάλυψη γι’ αυτό θέλει προσοχή, 1-2 παραπάνω πινελιές μπορούν να δημιουργήσουν «στρώμα». Και τα δυο concealer πρέπει είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό σας χρώμα δέρματος.

• Ξεκινήστε με μια ενυδατική κρέμα ματιών, αφήστε τη να κάτσει τουλάχιστον 10 λεπτά.

• Συνεχίστε με το υγρό concealer. Απλώστε σε ένα δάχτυλο σας μια μικρή ποσότητα όσο ο κόκκος ρυζιού και ενώστε το ίδιο δάχτυλο από το άλλο χέρι για να μοιράσετε το προϊόν. Ταμπονάρετε απαλά με τα δάχτυλα κάτω από τα μάτια, όπως κάνετε με την κρέμα ματιών, τραβώντας το προϊόν (όσο έχει μείνει στα δάχτυλα σας) μέχρι τα ζυγωματικά. Στην ουσία, απλώνετε μια ενυδατική βάση η οποία θα μειώσει αισθητά την ένταση των μαύρων κύκλων, θα φωτίσει τα μάτια και δεν θα σπάει το concealer μετά από λίγο.

• Τώρα έχει σειρά το παχύ concealer, αυτό θα το απλώσετε με ένα πινέλο ειδικό για concealer. Χρειάζεστε μόνο μικρές πινελιές και μόνο στα σημεία όπου φαίνονται έντονες σκιές. Στη συνέχεια με ένα δάχτυλο ταμπονάρετε απαλά για να ενωθούν ομοιόμορφα τα δυο concealer και για να έχετε πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αποφύγετε να απλώσετε το παχύ concealer σε όλη την επιφάνεια των μαύρων κύκλων γιατί θα δημιουργήσετε ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

• Ολοκληρώστε με μια διάφανη πούδρα για να σταθεροποιήσετε και τα δυο concealer. Τραβήξτε την πούδρα με το πινέλο προς τους κροτάφους και τα ζυγωματικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.