ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Περιποίηση προσώπου για τις έφηβες


TSVIGKOU

3 Νοεμβρίου 2013

Αρχίστε την σωστή περιποίηση προσώπου με τα κατάλληλα προϊόντα.

Όλα τα κορίτσια κάποια στιγμή στην εφηβική του ηλικία ξεκινούν την περιποίηση του προσώπου. Πολλές αντιγράφουν την ρουτίνα της μητέρας τους ή της καλύτερης τους φίλης. Μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου θα έχουν την εμπειρία να επιλέξουν τα κατάλληλα για το δέρμα τους προϊόντα, μπορεί να προκαλέσουν πολλές δυσλειτουργίες στο δέρμα τους από λάθος καλλυντικά. Αυτό είναι δεδομένο. Γι’ αυτό λοιπόν ας προλάβουμε μερικά λάθη και ας δούμε ποια περιποίηση θα πρέπει να ακολουθεί μια έφηβη:

  1. Καθαρισμός. Ο καθημερινός καθαρισμός θα σας σώσει από πολλά προβλήματα και ειδικά από την ακμή. Επιλέξτε ένα πολύ ήπιο καθαριστικό προσώπου, κατάλληλο για νεαρές ηλικίες χωρίς έντονους στυπτικούς και αφριστικούς παράγοντες. Επιλέξτε ένα βιολογικό σαπούνι ή γαλάκτωμα ή gel που δεν ερεθίζουν ή δεν ξηραίνουν το δέρμα, ενώ παράλληλα το καθαρίζουν από ρύπους, ελαφρύ μακιγιάζ και βακτήρια. Καθαρίστε το δέρμα σας πρωί και βράδυ. Ποτέ μα ποτέ μην κοιμηθείτε χωρίς να κάνετε ντεμακιγιάζ.
  2. Ενυδάτωση. Η σωστή πρωινή ενυδάτωση του δέρματος είναι επίσης απαραίτητη όπως και το αντηλιακό. Επιλέξτε μια πολύ ήπια και ελαφριά κρέμα ημέρας με αντηλιακό γιατί το δέρμα σας είναι ακόμη πολύ ευαίσθητο στις ακτίνες του ήλιου.
  3. Απολέπιση. Μια φορά στις δυο εβδομάδες κάντε πολύ απαλή απολέπιση προσώπου, αν έχετε ακμή συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Για την απολέπιση επιλέξτε σπιτικά υλικά όπως το λεμόνι, το πορτοκάλι, το γάλα, το γιαούρτι, τη βρώμη και άλλα. Δεν είναι απαραίτητο στην ηλικία σας να χρησιμοποιείτε κανονικά προϊόντα απολέπισης.
  4. Μάσκα προσώπου. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος επιλέξτε μια μάσκα προσώπου, πάλι προτιμήστε με σπιτικά και απλά υλικά. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μάσκα προσώπου με άργιλο που υπάρχει σε σκόνη στα φαρμακεία.
  5. Μακιγιάζ. Αν σας αρέσει το μακιγιάζ και θέλετε να καλύψετε κάποιες ατέλειες στο δέρμα σας, τότε επιλέξτε απλές ενυδατικές με χρώμα ή κρέμες BB ή κρέμες CC.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.