ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Προϊόντα μακιγιάζ για ευαίσθητα δέρματα


25 Ιανουαρίου 2014

Πως μπορείτε να αποφύγετε τους ερεθισμούς από προϊόντα μακιγιάζ.

Ένα ευαίσθητο δέρμα μπορεί να αντιδράσει σε οποιοδήποτε προϊόν, ακόμα και αν είναι πολυτελείας και αν έχετε ξοδέψει μια μικρή περιουσία. Ειδικά στα προϊόντα μακιγιάζ πρέπει να είσαστε πιο προσεκτικές γιατί είναι τόσα πολλά και δελεαστικά, πώς να αντισταθείτε!

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές:

  1. Για ευαίσθητα δέρματα ιδανικά είναι τα προϊόντα mineral και είναι πάρα πολλά στην αγορά, σε διάφορες μορφές και σχεδόν για όλες τις χρήσεις. Τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν συνθετικά συστατικά και συντηρητικά με αποτέλεσμα να εγκυμονούν λιγότερους κινδύνους.
  2. Δοκιμάστε ένα προϊόν μακιγιάζ πριν το αγοράσετε. Καλό θα είναι να είσαστε άβαφες όταν πάτε για ψώνια, οπότε θα έχετε και πιο ξεκάθαρη άποψη στο patch test. Σημαντικό είναι πριν δοκιμάσετε από ένα tester να σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρό.
  3. Πολλές φορές ένα προϊόν είναι εντελώς ακίνδυνο αλλά το δέρμα σας να αντέδρασε σε αυτό. Καλό είναι να γνωρίζετε ποια ακριβώς συστατικά σας προκαλούν ερεθισμό ή σε ποια ομάδα ανήκουν. Έτσι, θα σας είναι πιο εύκολο να τα αποφεύγετε.
  4. Προτιμήστε τις εταιρείες μακιγιάζ με υποαλλεργικά ή δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα, όμως κανείς δεν εγγυάται για την αντίδραση του δέρματος. Όλα πρέπει να τα δοκιμάζετε.
  5. Να ελέγχετε τακτικά τα προϊόντα σας για την λήξη τους καθώς και να τα καθαρίζετε συχνά.
  6. Προτιμήστε τα προϊόντα μακιγιάζ με απλές φόρμουλες και όχι μεγάλη λίστα συστατικών.
  7. Μην δοκιμάζετε ένα νέο προϊόν μακιγιάζ την τελευταία στιγμή πριν την έξοδο σας, δεν ξέρετε πως θα αντιδράσει το δέρμα σας, οπότε δοκιμάστε το κάποια άλλη στιγμή που θα είσαστε στο σπίτι.
  8. Μην χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα σε συνδυασμό, η τεχνική του layering ίσως δεν είναι ιδανική για εσάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.