5 μεγάλοι μύθοι ομορφιάς καταρρίπτονται

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016
5b7c0a22a0994b0069cf5dcb77f54584.jpg

Έχουμε την αίσθηση ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε όταν έρχεται η ώρα να περιποιηθούμε είτε την επιδερμίδα είτε τα μαλλιά μας. Άλλωστε, έχουμε διαβάσει και ξαναδιαβάσει τόσο οδηγίες ειδικών όσο και συμβουλές αγαπημένων διάσημων προσώπων των οποίων η εικόνα αποδεικνύει πως οι συνήθειες που έχουν υιοθετήσει φέρνουν, αν μη τι άλλο, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με ορισμένα προϊόντα, κάποιες συνήθειες ομορφιάς που έχουν ριζώσει μέσα μας χρειάζονται αλλαγή!

Όσο καλές και πιστές στις οδηγίες κι αν είναι οι προθέσεις μας, συχνά το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί. Και όχι, ούτε φταίμε εμείς γι’ αυτό ούτε προσπάθησε κανείς να μας παραπλανήσει. Απλά, κάπου εδώ θα πρέπει να ανοίξουμε το παραθυράκι σε ό,τι μέχρι τώρα δεν αφήναμε να εισχωρήσει στην καθημερινή μας ρουτίνα ούτε κατά διάνοια.

Στην πραγματικότητα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι όχι να αλλάξουμε ριζικά, αλλά να εμπλουτίσουμε τις παλιές μας συνήθειες. Και μια καλή αρχή προς αυτή την κατεύθυνση είναι να καταρρίψουμε θαρραλέα τους παρακάτω μύθους. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα είναι αισθητή η διαφορά στην εικόνα σας.

Μύθος Νο.1: Όταν κάνουμε μπάνιο, πρέπει να πλένουμε και το πρόσωπό μας.

Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εμφανιστεί ακμή, καθώς επηρρεάζεται το PH της επιδερμίδας. Όταν πλένουμε το πρόσωπό μας, αμέσως μετά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λοσιόν και υδατική κρέμα, πράγμα αδύνατον κάτω από το ντουζ.

Μύθος Νο.2: Όσο μικρότερη η ποσότητα ενυδατικής κρέμας τόσο το καλύτερο.

Είναι λάθος να πιστεύουμε πως με λιγότερη ποσότητα μπορούμε να έχουμε τη μέγιστη ενυδάτωση. Όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο. Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερο να απλώσουμε δύο στρώματα ενυδατικής κρέμας έτσι ώστε να είμαστε σίγουρες πως έχουμε «σφραγίσει» την ενυδάτωσή της επιδερμίδας μας. Παρότι τα παραπάνω ακούγονται σαν να είναι συμπεράσματα που βγήκαν προς εξυπηρέτηση του marketing και της μεγαλύτερης κατανάλωσης προϊόντων, δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από... απλή λογική.

Μύθος Νο.3: Η καφεΐνη βλάπτει την επιδερμίδα.

Όταν δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά με τις ώρες του ύπνου μας, ο καφές μπορεί να είναι διπλά βοηθητικός –προσοχή: όχι διπλός! Τι εννοούμε με αυτό; Πέρα από τον υπόλοιπο οργανισμό μας, η καφεΐνη «ξυπνάει» και τα μάτια μας. Εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα καφεΐνης στην περιοχή κάτω από τα μάτια, οι ενοχλητικοί μαύροι κύκλοι μπορούν να γίνουν δυσκολότερα ορατοί, ακόμα και να εξαφανιστούν, λόγω της συστολής των αιμοφόρων αγγείων.

Μύθος Νο.4: Η μπύρα είναι εχθρός της ομορφιάς.

Μπορεί για την περιοχή της κοιλιάς να μην είναι ό,τι καλύτερο η κατανάλωση μπύρας, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά μας. Απ’ ό,τι φαίνεται, η βύνη κριθαριού περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής, όπως η Β12 και το φυλλικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην υγεία και την ανάπτυξη των μαλλιών μας.

Μύθος Νο.5: Πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας κάθε πρωί

Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε αν δεν έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου μας τις πρωινές ώρες. Είναι πολύ πιο σημαντικό να τη φροντίζουμε κάθε βράδυ κάνοντας έναν σχολαστικό καθαρισμό έτσι ώστε να απαλλάσσεται, πριν τις ώρες του ύπνου, από τα ανεπιθύμητα έλαια και τις «βρωμιές» που φέρει από τη μέρα μας. Λίγη τονωτική λοσιόν με το που ανοίξουμε τα μάτια μας και πριν την ενυδατική μας κρέμα είναι παραπάνω από αρκετή.