ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αληθινή ιστορία: Το δράμα μιας makeup artist


TSVIGKOU

23 Ιανουαρίου 2017

bui-baw1516-005.jpg

Λέω να παραλείψω την εισαγωγή, στην οποία θα περιμένατε να γράψω ότι οι γυναίκες είμαστε μαγεία και ναι έχουν πολλά να ανακαλύψουν σε εμάς οι άντρες, λίγο πολύ αυτά τα γνωρίζουμε και τα καυχιόμαστε. Οι γυναίκες όμως δεν είμαστε μόνο του ονείρου. Είμαστε και του εφιάλτη, αν θέλουμε.


Τι συμβαίνει λοιπόν όταν αυτός ο εφιάλτης ξυπνάει την ώρα που η makeup artist προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της;
 

Μπορείς να μου κόψεις λίγο μάγουλο;
Κανόνας No1 δεν είμαστε πλαστικοί, είμαστε makeup artist. Δέκα, δεκαπέντε πινέκα κουβαλάμε και κανά δυο σφουγγαράκια πόσο να κάνουμε γωνία στο πρόσωπο αν είναι ολοστρόγγυλο; Δε φταίμε εμείς, τα γονίδιά σας φταίνε, ίσως κάποια κιλάκια που τσιμπήσατε τελευταία και το photoshop που βλέπετε στα εξώφυλλα των περιοδικών και δεν καταλαβαίνετε ότι αυτές οι διάσημες-όλη τη ζημιά αυτές την κάνουν-δεν είναι έτσι από κοντά!

Θέλω το μακιγιάζ της JLo/Kim/Beyonce/Huda
Εγώ να στο κάνω το μακιγιάζ της, εσύ δε θα είσαι σαν αυτή. Δεδομένου ότι όλες οι διάσημες έχουν κάνει το μποτοξάκι τους, παστώνονται ολημερίς και ολονυχτίς με κρέμες, κάθε μία από αυτές έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και οι experts που την περιβάλλουν έχουν βρει το μακιγιάζ που της ταιριάζει, εσύ γιατί περιμένεις να της μοιάσεις. Σίγουρα, να πάρουμε ιδέες αλλά πρέπει να τις προσαρμόσουμε πάνω στα δικά σου χαρακτηριστικά, στο στιλ και στην περίσταση. Μα είναι δυνατόν να ζητάς στρας στο  μάτι για πρωινή βάφτιση, Κυριακή που μετά θα ακολουθήσει οικογενειακό φαγοπότι σε συνοικιακό ταβερνάκι με μπουρεκάκια για fingerfood. Και σε αυτό το σημείο δεν κατηγορώ τη βάφτιση, ίσα-ίσα μ'αρέσουν κι όλας, αλλά δεν μπορείς να εμφανιστείς κι έτσι, λες και έχεις βγει από φίλτρο του Instragram. 
 


Φώτισέ μου τα μάτια
Αυτή η μάστιγα του λευκού concealer που επικράτησε τη δεκαετία του 90 και κρατά μέχρι σήμερα, 2017 πότε θα σταματήσει; Όχι, χρυσή μου δε θα σου το φωτίσω! Θες να σου σβήσω τον κύκλο; Ναι, να το κάνω. Θες να σου τονίσω βλέμμα στις κάτω ρίζες; Ναι, να το κάνω. Θες να βάλω λίγο στρας στην εσωτερική γωνία; Ας είναι, θα το κάνω και αυτό! Αλλά εγώ λευκό σεντόνι κάτω από το μάτι που μετά θα με βρίζεις για μια ζωή κοιτώντας τις φωτογραφίες και ο κόσμος θα σε ρωτά ποιος σε έβαψε-και ουσιαστικά όχι για να πάρει το τηλέφωνό μου, αλλά για να πει στον κόσμο πόσο άθλια επαγγελματίας είμαι- δεν το κάνω που να χτυπιέσαι!

Να βάλουμε και λίγα στρας για λάμψη
Είναι γεγονός και εύχομαι η συγκεκριμένη πελάτισσά μου να μη διαβάσει το άρθρο μου, μου έχει ζητηθεί να βάλω στρας ακόμη και στα μαλλιά. Δε λέω, είναι ωραία και σε νυφικό μακιγιάζ ταιριάζουν, όμως ας βάλουμε ένα όριο. Ποιος ο λόγος γλυκές μου να είστε σα πυγολαμπίδες. Αφήστε τους επαγγελματίες ξέρουν πόσο και βασικά ΠΟΥ να σας βάλουν στρας!

Όταν βάφεστε, βάφεστε δεν κοινωνικοποιήστε
Αυτή η μανία όλων την ώρα του μακιγιάζ να μιλάτε στο τηλέφωνο, να κάνετε snapchat, να στέλνετε μήνυμα στην τρίτη ξαδέρφη της κουμπάρας του θείου σας για να δείτε τι κάνει μετά από ένα χρόνο, που έχετε να μιλήσετε, πρέπει να σταματήσει.
Κλείνετε τα μάτια, μένετε ανέκφραστε και ακίνητες μέχρι να τελειώσουμε τη δουλειά. Κατανοητό; Μην κοιτάτε που λέμε δεν πειράζει, είμαστε ευγενικές, συμβαίνουν όμως και αυτά, γι αυτό προσοχή.


Το βίντεο μοιράστηκε στο facebook της, η αγαπημένη συνάδελφος Μαρία και πραγματικά ταυτίστηκα με αυτό. Σ'ευχαριστώ ρε Μαράκι!

Αυτά αγαπημένα μου κορίτσια και αγαπημένες πελάτισσες. Κατά τα άλλα είστε υπέροχες και κάθε φορά, σε κάθε μία από εσάς μαθαίνω νέα πράγματα, συζητάω και περνάω ωραία-αν εξαιρέσετε τα παραπάνω. Εύχομαι με το συγκεκριμένο κείμενο να μη χάσω τη δουλειά μου ως makeup artist και να μην ακυρώσετε τα ραντεβού σας όλες εσείς. Κατά τα άλλα σας αγαπώ και είμαι κι εγώ θεόμουρλη σαν όλες εσάς και να σας πω και κάτι είμαστε πολύ σπαστικές ώρες-ώρες οι makeup artists και απόλυτες, καλά μας κάνετε..
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.