ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς η Meghan Markle και πολλές ακόμη διάσημες βοηθάνε στην κατάργηση των στερεοτύπων ομορφιάς


TSVIGKOU

15 Δεκεμβρίου 2017

4464b7b7b323ee20fb6fba4c41dacab3.jpg

"Από τότε που πάτησα τα 20, μέχρι σήμερα προσπαθώ να καταλάβω την αξία μου, στον κόσμο της βιομηχανίας όπου κρίνει όλα όσα δεν είμαστε, αντί για όσα είμαστε. Όχι αρκετά αδύνατες, όχι αρκετά όμορφες, όχι ηθικές αρκετά, ενώ παράλληλα την επόμενη ημέρα θα σε κρίνει για το ότι είσαι αρκετά αδύνατη, αρκετά όμορφη, τρομερά ηθική."

Σε αυτήν την "προσπάθεια" αν μπορούμε να το περιγράψουμε έτσι στην κατάργηση στερεοτύπων ομορφιάς και συμπεριφοράς η Meghan δεν είναι μόνη της. Ακολουθούν αρκετά διάσημα πρόσωπα, ανάμεσά τους και η Adriana Lima, η οποία σε ανάρτησή της στο instagram έχει αναφέρει: "Έχω καταλάβει ότι η πλειοψηφία των γυναικών ξυπνάει κάθε πρωί και προσπαθεί να μπει σε ένα στερεότυπο όπου η κοινωνία/ τα social media/ η βιομηχανία της μόδας κ.λπ επιβάλλουν... νομίζω ότι αυτός δεν είναι τρόπος ζωής και εκτός από αυτό... αυτό δεν είναι σωματικά και πνευματικά υγιές, κι έτσι αποφάσισα να κάνω τη διαφορά... Δε θα αφαιρέσω τα ρούχα μου ξανά γι κάτι ανούσιο."

Φεύγουμε από τα διάσημα πρόσωπα και κάνουμε focus σε διάσημα brands ομορφιάς, όπου επιλέγουν στις διαφημιστικές τους καμπάνιες αλλά στηρίζουν ακόμα και σειρές προϊόντων στη φυσική ομορφιά της γυναίκας. Προϊόντα που δεν αλλοιώνουν, δεν αλλάζουν τα χαρακτηριστικά, αλλά τα αναδεικνύουν. Καλούν τις γυναίκες να μένουν φυσικές, να αναδείξουν τη φυσικότητά τους και να σταματήσουν να φοράνε μια μάσκα, να προσποιούνται ότι είναι κάποιες άλλες.

Κάτι που συναντάμε ακόμα και σε διάσημα catwalks, είτε μέσα από το μακιγιάζ όπου παραμένει φυσικό, χωρίς βαριά foundation, είτε με την παρουσία μοντέλων plus-size.

Κλείνοντας έχω κάποιες απορίες και νομίζω θα τις έχω για πάντα. Υπάρχουν πρότυπα ομορφιάς; Τι είναι άσχημο, τι είναι όμορφο; Και αν τελικά υπάρχουν πρότυπα ομορφιάς ποιοι είναι αυτοί που τα ορίζουν; #foodforthought

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.