Οι καλύτερες CC creams που θα σας προσφέρουν το ιδανικό φυσικό μακιγιάζ

Ελένη Τσούτση
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
20181002_zaf_.lp97_1366.jpg

Οι ΒΒ και οι CC κρέμες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει η πρώτη επιλογή στην περιποίηση προσώπου και υπάρχει λογική εξήγηση πίσω από αυτή την αλλαγή. Η beauty ρουτίνα μας ανανεώθηκε καθώς οι εταιρείες καλλυντικών εισάκουσαν τις προσευχές μας για ελαφριά κάλυψη και μας σύστησαν τις ΒΒ και οι CC κρέμες. Οι νέες ανακαλύψεις καλύπτουν ελαφρά τις ατέλειες, και έτσι μπορούμε να αποφύγουμε τη συστηματική χρήση foundation.

Σε αυτό το σημείο θα ανοίξουμε μία μικρή παρένθεση για να διευκρινίσουμε τη χρήση κάθε κρέμας: Η κρέμα BB (Blemish Balm δηλαδή κρέμα κατά των ατελειών) είναι μια κρέμα που ενυδατώνει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα καλύπτει τυχόν κοκκινίλες. Η κρέμα CC (Color Correction, δηλαδή διόρθωση χρώματος) είναι μια διορθωτική φροντίδα με χρώμα που έχει αναπτυχθεί για να διορθώσει τις χρωματικές ατέλειες του δέρματος: κοκκινίλες, πανάδες από τον ήλιο και δυσχρωμίες.

Σε αντίθεση με την ΒΒ κρέμα που καλύπτει τις ατέλειες, η κρέμα CC, χάρη στα ενεργά διορθωτικά συστατικά της που στοχεύουν στις ατέλειες και κάνουν την επιδερμίδα πιο φωτεινή, μπορεί ιδανικά να λειτουργήσει ακόμη και ως βάση για το μακιγιάζ. Προτείνεται μάλιστα αν είστε άνω των 30 ετών που το δέρμα σας έχει την τάση να είναι πιο ευαίσθητο. Είναι ιδανική επιλογή για καθημερινό μακιγιάζ καθώς δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα σας και σας προσφέρει το ιδανικό φυσικό αποτέλεσμα.

Αναζητήσαμε τις καλύτερες CC creams που σας τις προτείνουμε:

L'Oréal Paris Nude Magique CC Cream Anti-Redness

Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme

 

Lancôme City Miracle CC Cream

 

Δείτε ακόμη:

20-30 ετών: Τα πιο hot κουρέματα