ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Όλα τα μάτια στο βλέμμα σου - Φρύδια και προστατευτική μάσκα την εποχή του κορωνοϊού


3 Δεκεμβρίου 2020

Όλα τα μάτια στο βλέμμα σου - Φρύδια και προστατευτική μάσκα την εποχή του κορωνοϊού

Πριν γράψω τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω, χάζευα φωτογραφίες τραβηγμένες ένα χρόνο πριν κι ένα χαμόγελο έσκασε κάτω από την προστατευτική μάσκα που φοράω πια υποχρεωτικά στο ινστιτούτο αισθητικής μου. Έβλεπα πρόσωπα χωρίς αυτά να καλύπτονται από την μύτη και κάτω. Αμέσως σκέφτηκα πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν όλα: πόσο εύκολα μπορούν να ανατραπούν οι συνθήκες της ζωής μας. Ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του και ταρακούνησε αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα. Επαναπροσδιόρισε τις προτεραιότητές μας, μας έκανε να σταθούμε στα ουσιώδη και σημαντικά, θέσπισε τους κανόνες του με συνοπτικές διαδικασίες.

Αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές σε κάποιο μεταφορικό μέσο ή στον χώρο εργασίας σας, σίγουρα δεν έχετε ακάλυπτο το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου σας. Η προστατευτική μάσκα έγινε κομμάτι της καθημερινότητά μας πια. Ένα «αξεσουάρ» που εισέβαλε απρόσμενα στη ζωή μας και είναι άγνωστο ακόμα το πόσο θα μείνει σε αυτήν.

Επειδή είμαι φύσει αισιόδοξη, δεν θέλω να στέκομαι στην αρνητική πλευρά μιας κατάστασης που δεν μου είναι ευχάριστη: μου αρέσει να βρίσκω τρόπους να την διαχειρίζομαι χωρίς να χάνω το χαμόγελό μου (ακόμα κι αν αυτό πλέον δεν φαίνεται κάτω από την μάσκα μου!). Ξέρω καλά ότι η beauty ρουτίνα σας, άλλαξε εν μέρει μετά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας: όλη η προσοχή σας την ώρα του μακιγιάζ έχει μετατοπιστεί στα μάτια σας. 

jenny.gr

Όμως, τι γίνεται με την περιοχή πάνω από αυτά;

Ως brow expert δεν θα μπορούσα να μην κάνω ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία που έχει η εικόνα των φρυδιών την εποχή του κορωνοϊού. Η προστατευτική μάσκα έχει την ικανότητα να τα αφήνει εντελώς «εκτεθειμένα» στα μάτια των γύρω σας.  

Όπως έχω τονίσει αρκετές φορές, τα μάτια και τα φρύδια χτίζουν το πιο εκφραστικό κομμάτι του προσώπου μας. Αποκαλύπτουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, το μέγεθος της αυτοπεποίθησής μας, την άνεση που έχουμε ή δεν έχουμε με τους γύρω μας. Λένε περισσότερα από όσα νομίζουμε. 

Αξίζει να συμβαδίζουν με την προσωπικότητά μας και με αυτό που πραγματικά είμαστε.

Ξέρω καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ένα άτομο ανεξαρτήτως φύλου, που δεν απολαμβάνει την σιγουριά που προσφέρει ένα φρύδι που έχει συμμετρία και είναι εναρμονισμένο με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αν τα φρύδια σας είναι αραιά και λεπτά ή δεν υπάρχουν καθόλου και αναγκάζεστε να τα ζωγραφίζετε καθημερινά με μολύβι, είναι εύλογο να νιώθετε ανασφάλεια καθώς φοράτε την μάσκα σας γιατί τονίζονται ακόμα περισσότερο.

Αν, υπάρχει, λοιπόν μια εποχή που κάνει επιτακτική την ανάγκη για Microblading, αυτή είναι σίγουρα η εποχή του κορωνοϊού. Με την τεχνική του Microblading, καθημερινός χρόνος για το μακιγιάζ σας σχεδόν θα μηδενιστεί, αν αναλογιστείτε ότι το μόνο που θα χρειάζεστε επιπλέον για να τονίσετε το βλέμμα σας θα είναι η μάσκαρα (και ίσως ένα μολύβι ματιών ή μια σκιά). 

Με το Μicroblading θα χαίρεστε την εικόνα ενός φρυδιού που δεν χρειάζεται την παραμικρή παρέμβαση από την πλευρά σας για να δείχνει φυσικό και πλούσιο.

Το βλέμμα σας θα γίνει το μυστικό σας όπλο ομορφιάς!

jenny.gr

Άφησα για το τέλος, την περιοχή των χειλιών. Σίγουρα το κραγιόν δεν είναι το πλέον απαραίτητο καλλυντικό στην καθημερινότητα των γυναικών που βρίσκονται για πολλές ώρες σε χώρους εργασίας, μιας και αυτό πίσω από την μάσκα δεν φαίνεται και βέβαια, αν φορεθεί, την λερώνει.

 Με την τεχνική του ημιμόνιμου μακιγιάζ χειλιών, αποκτούν νέο σχήμα, σταθερή φόρμα και χρώμα. Είναι μια καλή λύση για να απολαμβάνετε χείλη με ζωντάνια και ένταση, ακόμα κι αν χρειάζεται να φοράτε την μάσκα σας για ώρες.

Ο κόσμος της ομορφιάς έχει προνοήσει για τις ανάγκες σας και συμμαχεί μαζί μας για να δημιουργήσετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Συνεχίζω να πιστεύω ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και κάθε αλλαγή θέλει να μας αφυπνίσει.

 Βάλτε σε απόλυτη προτεραιότητα τον εαυτό σας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και αυτός θα σας επιβραβεύσει.

Κορωνοϊός είναι, θα περάσει! 

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.