ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς τα social media μπορούν να βλάψουν την εικόνα του προσώπου σου


Σταυρούλα Γιαννούλη

13 Φεβρουαρίου 2022

Πώς τα social media μπορούν να βλάψουν την εικόνα του προσώπου σου
Πάει πολύς καιρός από τότε που η δουλειά ενός τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ διαφημιζόταν μόνο από στόμα σε στόμα. Όταν τα social media έκαναν την εμφάνισή τους στη ζωή μας γενικότερα και στον τομέα της αισθητικής ειδικότερα, όλα άλλαξαν.

Τα social media - και πιο συγκεκριμένα το Instagram - έχουν μια μαγική ιδιότητα: μπορούν να δημιουργήσουν μέσα σε δευτερόλεπτα μια λανθασμένη εντύπωση που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Εικόνες, τόσες πολλές εικόνες. Οι περισσότερες με φίλτρα που δυστυχώς δεν είναι UVA και UVB, αλλά φίλτρα που πάνε εντελώς κόντρα με την φύση του ανθρώπου. Την τέλεια-ατελή φύση του.

Μέσα από αυτό το άρθρο, θα ήθελα να μιλήσω για την μεγάλη σύγχυση που έχουν προκαλέσει τα social media στο συνειδητό και στο υποσυνείδητο των γυναικών, την αρνητική επιρροή τους στα πρότυπα ομορφιάς αλλά και την διαστρέβλωση της πραγματικής αποστολής ενός τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ.

Λίγο αν είστε εξοικειωμένες με την χρήση του Instagram, θα έχετε διαπιστώσει την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία τρέχουν οι δημοσιεύσεις στις σελίδες ομορφιάς. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν προχωρήσει σε αλλαγές και παρεμβάσεις στην εικόνα του προσώπου τους παρασυρόμενες από τις φωτογραφίες που έχουν δει σε επαγγελματικές σελίδες.

Άλλες φωτογραφίες έχουν σχέση με την πραγματικότητα και απεικονίζουν το αληθινό αποτέλεσμα τεχνικών και άλλες είτε είναι προϊόν Photoshop, είτε δεν ανήκουν καν στον επαγγελματία που τις διαφημίζει για δικές του. Ένα ατέλειωτο μπέρδεμα, λοιπόν. Και ξέρετε πού καταλήγει; Σε αναζητήσεις στη Google όπως «Πώς να αφαιρέσω το κακό τατουάζ φρυδιών». Και το επόμενο βήμα; Η διαδικασία αφαίρεσης του ημιμόνιμου μακιγιάζ ή τατουάζ, το PhiRemoval, που διορθώνει την κακοτεχνία του επαγγελματία που εμπιστευτήκατε τυφλά για την αλλαγή στο πρόσωπό σας, από τις φωτογραφίες που είδατε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Jenny.Gr


Θα ήθελα, λοιπόν, να πω από την θέση της πρώτης Grand Master στην Ελλάδα στο ημιμόνιμο μακιγιάζ, ότι τα social media μπορούν να βλάψουν την εικόνα του προσώπου σας, αν παρασυρθείτε από τις φωτογραφίες που βλέπετε σε αυτά και υπόσχονται «θεαματικά αποτελέσματα» και μια «τέλεια εικόνα».

Να θυμάστε ότι το αληθινά ποιοτικό αποτέλεσμα μιας τεχνικής ημιμόνιμου μακιγιάζ δεν «φωνάζει» από μακριά, δεν «μοιάζει» με κάποιο άλλο, δεν αντιγράφεται, δεν υπερβάλλει και είναι μοναδικό, όσο μοναδικό είναι το πρόσωπό σας. Έχω ένα μότο που το επαναλαμβάνω κάθε φορά που μια πελάτισσα απευθύνεται σε μένα για να σβήσει το κακό αποτέλεσμα κάποιου άλλου επαγγελματία με το PhiRemoval: «Το φθηνό είναι (τελικά) ακριβό». Μια πρόχειρη εφαρμογή τεχνικής ημιμόνιμου μακιγιάζ που σας απέσπασε ένα x ποσό, θα σας κοστίσει τελικά επί δύο, γιατί θα χρειαστεί να την σβήσετε από το πρόσωπό σας.

Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή μιας τεχνικής κάντε έρευνα και μην μένετε στις φωτογραφίες που βλέπετε στο Instagram. Ρωτήστε. Ζητήστε να μάθετε λεπτομέρειες. Οι επαγγελματίες που ξέρουν καλά αυτό που κάνουν δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να λύσουν κάθε απορία σας και δεν θα αποφύγουν κάθε «δύσκολη» ερώτηση που μπορεί να τους κάνετε. Τo Ιnstagram είναι πραγματικά ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά των επαγγελματιών στον δικό μου τομέα, γιατί μπορεί να ταξιδέψει τη δουλειά τους πολύ μακριά. Υπάρχει, όμως, και η «σκοτεινή» πλευρά του: αυτή που μπορεί να παρασύρει κάποιον σε κάτι που θα βλάψει την εικόνα του - δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη «ανεπανόρθωτα», γιατί για τα λάθη στο ημιμόνιμο μακιγιάζ υπάρχει το PhiRemoval.

Jenny.Gr

Πριν επιτρέψετε στον εαυτό σας να εντυπωσιαστεί από μια φωτογραφία στο Instagram που δείχνει αψεγάδιαστα, πλούσια, πυκνά φρύδια, σκεφτείτε ποιος είναι πραγματικά ο επαγγελματίας που κρύβεται πίσω από αυτό το αποτέλεσμα. Μήπως είναι κάποιος που έχει «δανειστεί» την φωτογραφία από τον λογαριασμό κάποιου άλλου επαγγελματία εν αγνοία του; Μήπως έχει μόλις ξεκινήσει να εργάζεται στον τομέα του ημιμόνιμου μακιγιάζ και υπόσχεται αποτελέσματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει; Τροφή για σκέψη.

Κάντε έρευνα πριν οδηγηθείτε στην τελική σας απόφαση και ζητήστε τη γνώμη ενός brow expert για το ποια τεχνική σας ταιριάζει καλύτερα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Να θυμάστε: σας αξίζει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, τίποτα λιγότερο.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Stavroula Giannouli
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.stavroulagiannouli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.