ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Foundation: Οι καλύτεροι τρόποι εφαρμογής για άψογο φινίρισμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Νοεμβρίου 2023

Foundation: Οι καλύτεροι τρόποι εφαρμογής για άψογο φινίρισμα
Εσύ πώς εφαρμόζεις το foundation; Ανακάλυψε το αποτέλεσμα κάθε μεθόδου

Μέσα στα χρόνια, ακούμε μυστικά και συμβουλές ομορφιάς και μακιγιάζ από celebrities, επαγγελματίες του χώρου, αλλά και γυναίκες στο κοινωνικό και φιλικό μας περιβάλλον. Για παράδειγμα, όσον αφορά στην εφαρμογή του foundation, μερικές λατρεύουν να το εφαρμόζουν με τα δάχτυλα, ενώ άλλες με το πινέλο. Κάποιες άλλες πάλι «ορκίζονται» στο beauty blender.

Οι συμβουλές φυσικά είναι πάντοτε χρήσιμες, αλλά συχνά, μπορεί να σε μπερδεύουν και να σου δημιουργούν περισσότερες απορίες και ερωτηματικά: Ποιος είναι τελικά ο καλύτερος τρόπος; Και ποια προϊόντα απαιτούν ποια εργαλεία; Εδώ, λοιπόν, θα βρεις τις απαντήσεις που «ρίχνουν φως» σε κάθε σου απορία.

Πώς εφαρμόζεται το foundation με σφουγγαράκι;

Αν αυτό που αναζητάς είναι ένα άψογο φινίρισμα, τότε η επιλογή ενός beauty blender είναι μονόδρομος για εσένα. Είναι ιδανικό για μια άψογη εφαρμογή της βάσης σου, χαρίζοντας φυσικό αποτέλεσμα. Λάβε υπόψη, ωστόσο, ότι το φινίρισμα που θα έχεις από την εφαρμογή του foundation με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον τύπο του foundation που χρησιμοποιείς. Ένα σφουγγαράκι λειτουργούργεί καλύτερα, για παράδειγμα, με ελαφριές υγρές φόρμουλες ή φόρμολες που «έρχονται» σε μορφή stick.

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις δυνατότητες του beauty blender, πρέπει πριν από κάθε χρήση να είναι πάντα βρεγμένο και στραγγισμένο καλά. Αυτό εξασφαλίζει ότι το foundation εφαρμόζεται και κατανέμεται ομοιόμορφα.

Δημιουργία κάλυψης

Αντί να φορτώνεις το δέρμα σου με ποσότητες foundation, δοκίμασε στην αρχή να δημιουργήσεις μια πιο φυσική εμφάνιση. Αν ωστόσο, η κάλυψη είναι η απόλυτη επιλογή σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι εξαρτάται από τον τύπο του προϊόντος βάσης που χρησιμοποιείς. Εάν χρησιμοποιείς βάση σε μορφή stick, μπορείς να εφαρμόσεις το stick απευθείας στο δέρμα για πιο έντονη κάλυψη ή να το απλώσεις απευθείας στο υγρό σφουγγάρι για πιο φυσική εμφάνιση.

Jenny.Gr

Πώς εφαρμόζεται το foundation με τα δάχτυλα

Αν και η προσωπική προτίμηση παίζει σίγουρα ρόλο στο εργαλείο εφαρμογής μακιγιάζ που χρησιμοποιείς για να εφαρμόσεις το foundation, η στρατηγική θα πρέπει επίσης να είναι καθοριστικός παράγοντας. Η διαφορά μεταξύ των πινέλων, των σφουγγαριών και της αξιοποίησης των δακτύλων σου αφορά το προϊόν που χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, τα δάχτυλα είναι εξαιρετικά για προϊόντα που πρέπει να ζεσταθούν λίγο για να αναμειχθούν (σκέψου μερικά παραδείγματα αντίστοιχων προιόντων: κρεμώδεις σκιές ματιών, primer μακιγιάζ και concealer)

Πώς να εφαρμόζεται το foundation με πινέλο

Παρόμοια με τη χρήση των δακτύλων, τα πινέλα επιτρέπουν μια πιο συμπυκνωμένη εφαρμογή. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για την εφαρμογή σκιών και πούδρας. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείς ένα πινέλο, είναι καλό να «χτίζεις» σταδιακά το προιόν πάνω στο δέρμα σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.