ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πιο όμορφα χέρια και νύχια;


19 Οκτωβρίου 2014

Η φροντίδα των χεριών και των νυχιών σας πρέπει να είναι καθημερινή σας συνήθεια, όπως και η επιλογή των σωστών προϊόντων. Eυτυχώς, μόνο μερικές μικρές αλλαγές θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο τα χέρια και τα νύχια σας φαίνονται και αισθάνονται.

Ενυδατική για τα χέρια σας. Οι κρέμες χεριών έχουν πολλά να προσφέρουν, όπως και οι κρέμες προσώπου. Ορισμένα από τα βασικά συστατικά που είναι καλό να περιέχουν οι κρέμες σας, είναι τα πεπτίδια τα οποία μαζί με άλλα συστατικά, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χαλαρώνουν τους μύες και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, ώστε να κρατάνε το δέρμα των χεριών σας λείο. Επίσης η ρετινόλη και το βήτα-υδροξύ οξύ, κρατάνε απαλά και υγρά τα χέρια σας. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται για επιπλέον ξηρό και ώριμο δέρμα, πρέπει να εφαρμόζονται  το βράδυ. Μερικά από αυτά έχουν παράγοντες λεύκανσης, που σβήνουν σταδιακά τα σημάδια της ηλικίας, όταν χρησιμοποιούνται τακτικά.

Φοράτε αντηλιακό. Η ευαίσθητη επιδερμίδα των χεριών σας χρειάζεται προστασία από τον ήλιο. Μερικές κρέμες συνδυάζουν την προστασία από τον ήλιο με ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να τα προστατεύουν και να τα φροντίζουν ταυτόχρονα. Καλό είναι, αυτά τα προϊόντα να μην είναι λιπαρά, για να απορροφώνται πιο γρήγορα από την επιδερμίδα σας.

Φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα. Αν τα χέρια σας είναι συχνά στο νερό, να φοράτε γάντια για να βοηθήσετε τα νύχια σας από το να μην γίνουν εύθραυστα. Τα νύχια σας μπορεί να απορροφήσουν έως και το ένα τέταρτο του βάρους τους σε νερό. Εάν αυτό γίνεται συνέχεια, τότε η συνεχής διαστολή και συστολή, μπορεί να τα αποδυναμώσει.

Το καθημερινό μασάζ στα χέρια σας θα αυξήσει την κυκλοφορία στο δέρμα γύρω από τα νύχια, θα το κρατήσει υγιές και θα αποτρέψει το ράγισμα και το ξεφλούδισμα.

Ενυδατική για τα νύχια σας. Ακριβώς όπως με το δέρμα, είναι σημαντικό να προστατεύετε  την υγρασία στα νύχια σας. Οι δερματολόγοι συνιστούν τρίψιμο με βαζελίνη, βιταμίνη Ε, ή με ενυδατικές κρέμες. Εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα στα νύχια σε καθημερινή βάση, θα βοηθήσει, ώστε να κρατήσετε την υγρασία. Επίσης, τα προϊόντα ενυδάτωσης που περιέχουν ουρία, φωσφολιπίδια, ή γαλακτικό οξύ προλαμβάνουν τα ραγισμένα νύχια.

Οι ραβδώσεις καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του βερνίκι νυχιών, και κάποιες γυναίκες, επιχειρούν να διορθώσουν τη κατάσταση με την σκλήρυνση. Όμως, η υπερβολική λείανση αποδυναμώνει τα νύχια και τα κάνει πιο εύθραυστα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε τα προϊόντα, όπως βερνίκι αφαίρεσης, που περιέχουν ακετόνη ή φορμαλδεΰδη, γιατί μπορεί να στεγνώσουν τα νύχια

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.