ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να έχετε πάντα κομψά νύxια


Ελένη Τσούτση

9 Οκτωβρίου 2019

Πώς να έχετε πάντα κομψά νύxια

Τα περιποιημένα και όμορφα νύχια ολοκληρώνουν με επιτυχία ένα όμορφο look. Σε κάθε κίνηση του σώματος συμμετέχουν και τα χέρια, έτσι τα νύχια σας είναι μονίμως εκτεθειμένα, αν δεν είναι σωστά βαμμένα ή έστω περιποιημένα αυτό θα φανεί.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε:

#1. Προετοιμάστε τα νύχια. Ένα καλό μανικιούρ είναι πάντα κομψό ακόμα και χωρίς να είναι βαμμένα τα νύχια. Κάντε το μανικιούρ σας σε επαγγελματία τουλάχιστον μια φορά το μήνα ή στο σπίτι χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία.

#2. Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε μανικιούρ, τουλάχιστον λιμάρετε τα νύχια σας ώστε να έχουν το ίδιο μήκος και σχήμα.

#3. Απλώστε ένα base coat πριν το βερνίκι νυχιών. Ένα πολύ σημαντικό βήμα του μανικιούρ αφού η βάση αυτή προσφέρει την κατάλληλη επιφάνεια για το βερνίκι και προλαμβάνει το κιτρίνισμα των φυσικών νυχιών.

#4. Δεν είναι απαραίτητο τα νύχια να είναι πάντα βαμμένα, τα φυσικά νύχια είναι τάση. Που και που ξεκουράστε τα από τα βερνίκια ή απλώστε μόνο ένα σκληρυντικό νυχιών για έξτρα περιποίηση.

#5. Επιλέξτε καλά βερνίκια νυχιών ή περάστε μια διάφανη βάση καλής ποιότητας πάνω από το φτηνό βερνίκι νυχιών. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από κάποιο χρώμα χωρίς να ελέγχουμε την ποιότητα του βερνικιού και μετά βλέπουμε ότι το βερνίκι δεν διαρκεί και ξεφλουδίζει εύκολα.

#6. Απλώστε προσεκτικά το βερνίκι νυχιών. Κάντε αργές και προσεκτικές κινήσεις, εξασκηθείτε αν δεν τα καταφέρνετε καλά. Αφού στεγνώσει το βερνίκι καθαρίστε τα υπολείμματα του στα πετσάκια με μπατονέτα και ασετόν.

7. Η επιλογή των χρωμάτων είναι ελεύθερη, όμως πρέπει να θυμάστε ότι τα σκούρα, έντονα και φωτεινά χρώματα δεν φαίνονται κομψά σε μακριά νύχια.

8. Μόλις ξεφλουδίσει λίγο το βερνίκι ξεβάψτε τα νύχια σας ή κάντε διορθώσεις με το ίδιο βερνίκι ή κάντε γαλλικό με ένα άλλο χρώμα που ταιριάζει.

Extra tip:

Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να ξύσετε επιφάνειες, να ανοίξετε αντικείμενα και άλλα, τα νύχια σας δεν είναι εργαλεία σπάνε και φθείρονται πολύ εύκολα.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.