ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς θα κάνουμε μόνες μας μανικιούρ στο σπίτι;


Ελένη Τσούτση

31 Μαρτίου 2020

Πώς θα κάνουμε μόνες μας μανικιούρ στο σπίτι;

Δεδομένου ότι ο καναπές μας τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ο καλύτερός μας φίλος, τι λέτε να δοκιμάσουμε ένα home manicure;

Όταν τα άκρα μάς δείχνουν όμορφα, μας φτιάχνει και η διάθεση, έτσι είναι ένας τέλειος τρόπος να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μάλιστα μπορείτε ενώ κάνετε video call με τη φίλη σας να κάνετε παράλληλα το μανικιούρ σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη διαδικασία.

Βήμα #1                                                                               

Καθαρίστε με ασετόν τα νύχια σας από το προηγούμενο μανό ή βάση νυχιών. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λίγο λαδάκι στα πετσάκια, γύρω από τα νύχια σας. Αφήστε το για λίγα 1-2 λεπτά, για να μαλακώσει το δέρμα γύρω από τα νύχια σας και με ένα ξυλάκι, σπρώξτε τα προς τα πίσω, καθαρίζοντας το νύχι και την περιοχή γύρω από αυτό.

Βήμα #2

Με ένα βαμβάκι πάνω στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ασετόν, αφαιρέστε τα υπολείμματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα για να φαίνεται το μανικιούρ σας καθαρό και τα άκρα σας περιποιημένα. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε καλά τα νύχια σας από το λάδι, για να εφαρμόσει καλά το βερνίκι στη συνέχεια.

Βήμα #3

Ήρθε η ώρα να φτιάξετε το σχήμα στα νύχια σας. Με μια απαλή λίμα, δώστε στα νύχια σας το σχήμα που επιθυμείτε. Μην ξεχάσετε να λιμάρετε λίγο και τις άκρες, ώστε να είναι ομοιόμορφα. Είναι σημαντικό να λιμάρετε προς μία κατεύθυνση. 

Βήμα #4

Αν η επιφάνεια των νυχιών σας δεν είναι λεία, χρησιμοποιήστε μια λίμα λείανσης, τρίβοντας την επιφάνεια των νυχιών σας απαλά. Αφού τα καθαρίσετε καλά από τη σκόνη, περάστε τα με μία βάση.

Βήμα #5

Επιλέξτε το χρώμα του μανικιούρ σας. Ανακινήστε το μπουκαλάκι και ξεκινάμε! Η σωστή κίνηση για να πάρετε την απαραίτητη ποσότητα βερνικιού, είναι να δουλέψετε το πινέλο πίσω και μπρος στο λαιμό του φιαλιδίου. Η κίνηση αυτή ισιώνει τις τρίχες του πινέλου και συγκεντρώνει την απαραίτητη ποσότητα βερνικιού, στην άκρη του πινέλου, από τη μια πλευρά. Η απαραίτητη ποσότητα που χρειάζεστε, εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι επιφάνεια του νυχιού σας. Γι΄αυτό το λόγο θα χρειαστείτε 2-3 φορές εξάσκηση.

Βήμα #6

Αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο των νυχιών και έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, απλώστε ένα στεγνωτικό νυχιών για γρήγορο στέγνωμα και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα.

Το μανικιούρ σας είναι έτοιμο!

#Stayhome

#Staycreative

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.