Καταπολεμήστε την τριχόπτωση με τα καλύτερα tips

Ελένη Τσούτση
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Τα μαλλιά σας σπάνε στις άκρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ίσως να τα κόβετε πιο συχνά από ότι θα θέλατε. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Οι experts εξηγούν πως αυτό συμβαίνει καθώς δεν ακολουθείτε τις συμβουλές τους ώστε να αποφύγετε το ενοχλητικό σπάσιμο.

 

Το σπάσιμο των μαλλιών συνήθως δημιουργείται όταν εξωτερικοί παράγοντες ξηραίνουν τα μαλλιά, μειώνουν την ελαστικότητά τους και επιτίθενται στη δομή της επιφάνειάς τους. Εκτός από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, τα αίτια περιλαμβάνουν ακόμη την ταλαιπωρία από τα χτενίσματα και την ακατάλληλη φροντίδα.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε ώστε να μην σπάνε πλέον τα μαλλιά σας. 

#1. Φροντίστε να «καθαρίζετε» τις άκρες σας κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρούνται οι άκρες που έχουν σπάσει και τα μαλλιά δείχνουν ξανά φρεσκαρισμένα και υγιή. Τα υγρά για τις άκρες των μαλλιών, καθώς και τα έλαια ενυδατώνουν τις ξηρές άκρες, τις εμπλουτίζουν με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις επιδιορθώνουν.

#2. Ρωτήστε τον κομμωτή σας για τη θεραπεία με κερατίνη. Πρόκειται για μια διαδικασία λείανσης από τη Βραζιλία, η οποία εμπλουτίζει τα μαλλιά με κερατίνη. Η ελαστική αυτή πρωτεΐνη είναι ένα φυσικό, βασικό συστατικό των μαλλιών μας που τα αναδομεί από το εσωτερικό τους.

#3. Μπορείτε να προμηθευτείτε σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης που περιέχουν κερατίνη και τα οποία, εάν τα εφαρμόζετε συχνά, προστατεύουν τα μαλλιά από το σπάσιμο.

#4. Για να στεγνώσετε τα βρεγμένα μαλλιά σας, πιέστε τα ελαφριά και σε καμιά περίπτωση μην τα τρίβετε. Τα μαλλιά που έχουν απορροφήσει νερό σπάνε πιο εύκολα οπότε πρέπει να τα φροντίζετε με προσοχή. 

#5. Χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι με τεχνολογία ιόντων. Η τεχνολογία αυτή αφαιρεί λιγότερη υγρασία από τα μαλλιά σας, καθώς τα ιόντα σπάνε τα μόρια του νερού που βρίσκονται στα μαλλιά σε μικρότερα κομμάτια.

Δείτε ακόμη: