ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα καλύτερα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά


Ελένη Τσούτση

3 Φεβρουαρίου 2021

Τα καλύτερα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά

Όσες γυναίκες έχουν λιπαρά μαλλιά, ειδικά αν είναι και μακριά, υποφέρουν. Το καθημερινό λούσιμο είναι μια κουραστική ρουτίνα αλλά και απαραίτητη για να φαίνονται τα μαλλιά όμορφα και χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Όμως, το καθημερινό λούσιμο είναι καταστροφικό για το δέρμα του τριχωτού, ειδικά με τα κοινά σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά, που είναι ισχυρά και επιθετικά, καθόλου φιλικά για το δέρμα.

Εμείς, βρήκαμε μια λύση, πολύ οικονομική και άκρως αποτελεσματική, χωρίς καμία αρνητική επίδραση στο δέρμα του τριχωτού. 

Δείτε την εφαρμογή:

Όταν θέλετε να λουστείτε, βρέξτε καλά τα μαλλιά σας και τραβήξτε τα όλα προς τα πίσω.

Ρίξτε λίγη ποσότητα από το σαμπουάν στην παλάμη σας και προσθέστε 1 ή ½ κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής.

Ανακατέψτε πολύ καλά (μέσα στη παλάμη) τα δυο υλικά για να ενωθούν, το μείγμα θα μοιάζει με μια πλούσια κρέμα ή gel.

Πάρτε λίγη ποσότητα από το μείγμα κάθε φορά, με το ένα χέρι και απλώστε το στα βρεγμένα μαλλιά, στις ρίζες. Πρώτα σηκώστε τα μισά μαλλιά στο ύψος της κορυφής και απλώστε λίγη ποσότητα, στη συνέχεια μπροστά και μετά πίσω (πάντα στις ρίζες).

jenny.gr

Κάντε μασάζ στο τριχωτό (στις ρίζες) με τις άκρες των δαχτύλων για να απλωθεί ομοιόμορφα και παντού το σαμπουάν.

Αφήστε το να κάτσει για 5-10 λεπτά, μπορείτε εκείνη την ώρα να κάνετε το ντους ή το μπάνιο σας και στο τέλος να ολοκληρώσετε με τα μαλλιά.

Αφού περάσει η ώρα, ρίξτε λίγο νερό στα μαλλιά, κάντε μασάζ στο δέρμα του τριχωτού (όπως κάνετε με το κανονικό σας σαμπουάν), θα δημιουργηθεί ένας πλούσιος αφρός και στη συνέχεια ξεπλυθείτε πολύ καλά.

Το μαλακτικό θα είναι απαραίτητο στις άκρες ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα και ξηρά.

Αν αναζητάτε ενα σαμπουάν κατά της λιπαρότητας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα από την παρακάτω λίστα:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.