ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Το lifestyle trick που μπορεί φυσικά να αντιστρέψει τα γκρίζα μαλλιά σας, χωρίς βαφή


Ελένη Τσούτση

26 Ιουνίου 2021

Το lifestyle trick που μπορεί φυσικά να αντιστρέψει τα γκρίζα μαλλιά σας, χωρίς βαφή
Το lifestyle trick που μπορεί φυσικά να αντιστρέψει τα γκρίζα μαλλιά σας, χωρίς βαφή

Ποιος δεν θυμάται την εμφάνιση της πρώτης λευκής τρίχας; Συνήθως είναι το πρώτο ορατό σημάδι γήρανσης. Επιπλέον, το γκριζάρισμα εκτός ότι προβληματίζει και επηρεάζει την ψυχοσύνθεσή μας, αλλάζει με κάποιο τρόπο και την εσωτερική δομή της τρίχας, γίνεται επιρρεπής στο φριζάρισμα, εύθραυστη και πιο απείθαρχη.

Όλοι μας θα θέλαμε να υπάρχει η μαγική λύση ώστε τα γκρίζα μαλλιά να εξαφανιστούν χωρίς καμία βαφή!

Ερευνητές λοιπόν με επικεφαλής την καθηγήτρια βιολογίας Για-Τσίεχ Χσου, έκαναν πειράματα και ανακάλυψαν ότι το έντονο στρες μπορεί να ενεργοποιήσει νεύρα, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μόνιμη βλάβη στα βλαστικά κύτταρα των θυλάκων των τριχών (υπάρχουν περίπου 100.000 στο ανθρώπινο κεφάλι), με τελικό αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό και το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Οι κυρίαρχες έως τώρα θεωρίες ήσαν ότι το γρήγορο γκριζάρισμα των μαλλιών οφείλεται είτε σε αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, είτε σε ορμονικές διαταραχές.

«Ο καθένας έχει μια ιστορία να μοιραστεί για το πώς το στρες επηρεάζει το σώμα του, ιδίως το δέρμα και τις τρίχες του, τους μόνους ιστούς που μπορούμε να δούμε απ' έξω. Θέλαμε να καταλάβουμε αν αυτή η συσχέτιση είναι αληθινή και, αν ναι, με ποιο τρόπο το στρες οδηγεί σε αλλαγές σε διάφορους ιστούς. Το χρώμα των μαλλιών είναι κάτι που φαίνεται, συνεπώς κατάλληλο για να ξεκινήσει κάποιος»

Τα μαλλιά αρχίζουν σταδιακά να γκριζάρουν, στην αρχή ανεπαίσθητα, 30-40 ετών, μια διαδικασία που επιταχύνεται μετά τα 50. Εκτός από το στρες και τη φυσιολογική γήρανση, άλλοι παράγοντες που γκριζάρουν τα μαλλιά σε μερικούς ανθρώπους περισσότερο και πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλους. Αν λοιπόν, υιοθετήσετε ένα διαφορετικό lifestyle χωρίς αγχος είναι πολύ πιθανό τα γκρίζα μαλλιά σας να επανελθουν στο χρώμα τους χωρίς να χρειάζονται βαφή.

Δείτε ακόμη:

10 εντυπωσιακά χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε αν είστε καλεσμένη σε γάμο

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.