ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 τρόποι για να αποκτήσεις άμεσα πιο δυνατά και μακριά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Νοεμβρίου 2023

5 τρόποι για να αποκτήσεις άμεσα πιο δυνατά και μακριά μαλλιά
Ακολούθησέ τους και θα δεις άμεσα σημαντική διαφορά στο μήκος των μαλλιών σου

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε τα μακριά μαλλιά! Μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας επιτρέπουν να μεταμορφώνουμε την εμφάνισή μας ανάλογα με τη διάθεση και το στιλ μας. Δυστυχώς, όμως, καθώς τα μαλλιά μακραίνουν κατά μέσο όρο περίπου μισή ίντσα το μήνα, το να αποκτήσεις το μήκος που επιθυμείς απαιτεί σωστή συντήρηση και αρκετή υπομονή.

Όμως μην ανησυχείς! Είτε «παλεύεις» με τις εύθραυστες άκρες των μαλλιών σου, είτε τα μαλλιά σου είναι αρκετά αδύναμα και λεπτά, είτε επειδή κάποτε είχες έναν κομμωτή με ιδιαίτερη «αδυναμία» στο ψαλίδι (σε όλες μας έχει τύχει), έχουμε συγκεντρώσει για εσένα 5 τρόπους που επιταχύνουν φυσικά τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών.

Κούρεμα

Δεν είναι μυστικό…για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά , πρέπει πρώτα να κοπούν. Αυτό μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά η καθυστέρηση μιας επίσκεψης στο κομμωτήριο έχει ως αποτέλεσμα εύθραυστες, ταλαιπωρημένες ή κατεστραμμένες άκρες που καθυστερούν την ανάπτυξη των μαλλιών. Η απώλεια του περιττού βάρους επιτρέπει στα μαλλιά να ανακτήσουν γρήγορα την υγεία και τη δύναμή τους. Ιδανικά θα ήταν καλό να κουρεύεσαι κάθε 8-12 εβδομάδες.

Διατροφή

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για όμορφο δέρμα και υγιή μαλλιά. Για να προωθήσεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου, δείξε την προτίμησή σου σε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνες, βιταμίνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως όσπρια, πράσινα λαχανικά, αυγά, σπόρους, ξηρούς καρπούς και ιχθυέλαιο. Μια καλή συμβουλή που μπορείς να δανειστείς από τη γιαγιά σου είναι να συμπληρώνεις τα γεύματά σου με μαγιά μπύρας ή διατροφική μαγιά. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β5, Β8, Β9 και ιχνοστοιχεία και μέταλλα.

Scrub στο τριχωτό της κεφαλής

Όπως ακριβώς συμβαίνει με το δέρμα στο πρόσωπο, έτσι πρέπει να απαλλαγεί από σωματίδια ρύπανσης, υπερβολικό σμήγμα, νεκρά κύτταρα, πιτυρίδα και συσσώρευση προϊόντων και το τριχωτό της κεφαλής, προκειμένου να αναγεννηθεί. Επομένως, μία φορά την εβδομάδα, πρόσθεσε στη ρουτίνα περιποίησής σου στο μπάνιο ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι το δέρμα στην συγκεκρινένη περιοχή θα μπορεί «απαπνεύσει» καλύτερα, ενεργοποιώντας την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Jenny.Gr

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής διεγείρει τους θύλακες της τρίχας, δημιουργώντας πιο πυκνά μαλλιά. Με απλά λόγια, ενθαρρύνει την αναγέννηση των μαλλιών. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, για 5 έως 10 λεπτά, χάρισε στον εαυτό σου μια μικρή στιγμή απόλαυσης, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε ολόκληρο το κεφάλι με τα δάχτυλά σου. Ξεκίνα από τον αυχένα πριν ανέβεις στην κορυφή του κεφαλιού και κατέληξε στους κροτάφους. Το μασάζ μπορεί να γίνει χωρίς προϊόν ή χρησιμοποιώντας ένα μείγμα αναζωογονητικών αιθέριων ελαίων.

Μάσκα περιποίησης μαλλιών

Οι μάσκες θρέψης είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τα μαλλιά με πολλαπλούς τρόπους. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να γνωρίζεις ότι επιταχύνουν συγχρόνως και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.