ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Καθημερινά hair care tips για απαλά, λεία και μεταξένια μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Νοεμβρίου 2023

Καθημερινά hair care tips για απαλά, λεία και μεταξένια μαλλιά
Πώς να αποκτήσεις τα μεταξένια μαλλιά που πάντα ήθελες

Αν τα μαλλιά σου δεν είναι τόσο λεία, απαλά και λαμπερά όσο πραγματικά επιθυμείς, θα ήταν καλό να γνωρίζεις πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό (έλλειψη υγρασίας, ορμονικές αλλαγές, υπερβολική έκθεση στο χρώμα, θερμικό styling, ήλιος κ.α)

Για να καταλάβεις, ωστόσο, πόσο ταιριάζει στα μαλλιά σου το σαμπουάν που αγόρασες πρόσφατα και να διαπιστώσεις αν πράγματι τηρεί τη υπόσχεσή του για απαλά, λεία και μεταξένια μαλλιά, η χρήση του και μόνο δεν αρκεί. Χρειάζεται να ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου κινήσεις φροντίδας που σε φέρνουν όλο και πιο κοντά στη επίτευξη του στόχου σου για υπέροχα, αξιοζήλευτα μαλλιά

Καθημερινές κινήσεις φροντίδας μαλλιών

Κοιμήσου σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Τα λεία μαλλιά ξεκινούν με έναν ύπνο ομορφιάς — κυριολεκτικά (!). Τα μαλλιά δεν αισθάνονται απαλά όταν τα λέπια στο εξωτερικό στρώμα της τρίχας (την επιδερμίδα) δεν είναι επίπεδα. Αυτό είναι που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται φριζαρισμένα, θαμπά και εύθραυστα.

Εάν θέλεις να αποφύγεις τη φθορά της επιδερμίδας της τρίχας ενώ κοιμάσαι , σου προτείνουμε να επενδύσεις σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Ο ύπνος σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της τριβής που μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα και σπάσιμο της τρίχας.

Απόφυγε τα συστατικά που στερούν την υγρασία από τα μαλλιά

Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, ορισμένα προϊόντα ή συστατικά θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ξηρότητα των μαλλιών. Η επιλογή ήπιων προϊόντων περιποίησης μαλλιών και η αποφυγή προϊόντων ενισχυμένων με συστατικά που δυνητικά ξηραίνουν τα μαλλιά (π.χ. θειικά άλατα και αλκοόλ), μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να διατηρήσουν την υγρασία, αφήνοντας τα πιο λεία και απαλά

Επαναξιόγησε τη συχνότητα με την οποία λούζεις τα μαλλιά σου

Ένας από τους κύριους παράγοντες που σαμποτάρουν τα μαλλιά σου και δεν τους επιτρέπει να είναι λαμπερά και μεταξένια, μπορεί να είναι το νερό με το οποίο λούζεις τα μαλλιά σου. Σε πολλές περιοχές της χώρας μας το νερό είναι ιδιαίτερα ξηρό και αφυδατώνει τα μαλλιά.

Σε αυτή την περίπτωση προσπάθησε να αραιώσεις τη συχνότητα με την οποία λούζεσαι, ενώ θα ήταν επίσης εξαιρετικά ωφέλιμο να χρησιμοποιείς σαμπουάν και conditioner που είναι ενισχυμένα με ενυδατικά συστατικά.

Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης

Για να αποκτήσεις λεία και απαλά μαλλιά, πρέπει σίγουρα να κατακτήσεις πρώτα τον έλεγχο του φριζαρίσματος. Τα μαλλιά που φριζάρουν τείνουν να είναι πιο ξηρά, επομένως είναι σημαντικό να ενυδατώνονται χωρίς να βαραίνουν. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Προσφέροντάς τους εβδομαδιαία μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης.

Jenny.Gr

Χρησιμοποίησε μια πετσέτα από μικροϊνες

Μια πετσέτα μικροϊνών απορροφά νερό από τα λουσμένα μαλλιά χωρίς να συμβάλλει στο φριζάρισμα ή το σπάσιμο τους.

Απόφυγε το υπερβολικό styling

Τα θερμικά εργαλεία styling αφυδατώνουν τα μαλλιά ενώ διαταράσσουν την επιδερμίδα τους, αφήνοντάς τα τραχιά και εύθραυστα. Για αυτούς τους λόγους, η ελλάτωση του θερμικού styling είναι ευεργετική για τη βελτίωση της εμφάνισης και της αίσθησης των μαλλιών.

Χρησιμοποίησε προϊόν κατά της θερμότητας

Όταν πρέπει να φορμάρεις τα μαλλιά σου με θερμότητα, μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς πάντα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.