ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 κινήσεις φροντίδας που εξαλείφουν το φαινόμενο των φριζαρισμένων μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Νοεμβρίου 2023

5 κινήσεις φροντίδας που εξαλείφουν το φαινόμενο των φριζαρισμένων μαλλιών
Οι καθημερινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για απαλά και λαμπερά μαλλιά, χωρίς φριζάρισμα

Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές λύσεις για να αποφύγεις το φαινόμενο των φριζαρισμένων μαλλιών. Υπάρχουν όμως εξίσου αποτελεσματικές, θεμελιώδεις καθημερινές κινήσεις και πράξεις φροντίδας των μαλλιών που λύνουν με απροσδόκητο τρόπο το πρόβλημα.

Το φριζάρισμα ενδέχεται να είναι σημάδι φθοράς στις ίνες των μαλλιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να γίνουν ξανά υγιή τα μαλλιά, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η επιδερμίδα τους κλείνει και προστατεύει τις ίνες της τρίχας και την κερατίνη από την υποβάθμιση που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες . Χωρίς καλά δομημένη επιδερμίδα, τα μαλλιά φαίνονται θαμπά. Και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις.

Πώς να αποτρέψεις το φριζάρισμα των μαλλιών

Καθάρισε μόνο το τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποίησε conditioner

Αν κάνεις μασάζ στα μήκη των μαλλιών νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά θα είναι πιο καθαρά, κάνεις λάθος. Μία από τις πιο σημαντικές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποφύγεις το φριζάρισμα είναι να λούζεις μόνο το τριχωτό της κεφαλής και όχι τα μαλλιά - το τρίψιμο στα μήκη φθείρει την τρίχα. Συμπληρωματικά, πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα conditioner , γιατί βοηθάει τα μήκη να ξεμπερδεύονται πιο εύκολα κατά το χτένισμα των μαλλιών, μειώνει στο ελάχιστο τον στατικό ηλεκτρισμό, αποφεύγοντας έτσι το φριζάρισμα.

Χρησιμοποίησε σωστά το πιστολάκι μαλλιών

Να στεγνώνεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα τρίβεις με πετσέτα και να χρησιμοποιείς πάντα πιστολάκι μαλλιών σε μέτρια θερμοκρασία και τουλάχιστον 15 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σου.

Προστάτεψε τα μαλλιά από τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες

Τις ημέρες με αέρα ή ασταθή καιρό, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να μαζεύεις τα μαλλιά σου σε ένα bun ή ένα ponytail – αυτή η μέθοδος βοηθάει τα μαλλιά να μην μπλέκονται και κατ’ επέκταση να μη σπάνε.

Όσον αφορά στην προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα με αντηλιακή προστατευτική δράση για τα μαλλιά. Μπορεί να ακούγεται ως ένα περιττό step φροντίδας – εφόσον όμως αρχίσεις να το χρησιμοποιείς, θα διαπιστώσεις πόσο διαφορετικά θα αρχίσουν να αντιδρούν τα μαλλιά σου.

Jenny.Gr

Χτένισε τα μήκη για να αποφύγεις το μπέρδεμα και τους κόμπους

Είναι σημαντικό να διατηρείς τα μαλλιά σου πάντα ξεμπερδεμένα για να αποφύγεις την καταστροφή των ινών της τρίχας. Αυτό σημαίνει να τα βουρτσίζεις όταν είναι μπλεγμένα , όπως μετά την επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά, επειδή τα μήκη τείνουν να μπερδεύονται από την επίδραση του αέρα και την τριβή στα ρούχα. Σε αυτή τη διαδικασία μπορείς να έχεις ως συμμάχους ομορφιάς μια βούρτσα καλής ποιότητας και έναν ορό ή λαδάκι μαλλιών που διευκολύνει τη διαδικασία ξεμπερδέματος και μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες σπασίματος της τρίχας.

Μείνε μακριά από styling tools

Ο φαύλος κύκλος της καθημερινής χρήσης του ισιωτικού ή άλλων εργαλείων styling, κατά κύριο λόγο όχι για να διαμορφώσει το στιλ των μαλλιών, αλλά για να τα κάνει πιο λαμπερά και χωρίς φριζάρισμα, τείνει να ταλαιπωρεί ή και να καταστρέφει τα μαλλιά. Θα ήταν καλό να γνωρίζεις ότι ενώ η χρήση θερμοπροστατευτικού προϊόντος είναι απολύτως απαραίτητη, δεν μπορεί να αποτρέψει όλες τις ζημιές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.