ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Hair Oiling: Τι είναι, τα θαυματουργά του οφέλη και 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Νοεμβρίου 2023

Hair Oiling: Τι είναι, τα θαυματουργά του οφέλη και 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις
Η αρχαία τέχνη του hair oiling οδηγεί σε υπέροχα, λαμπερά μαλλιά όταν γίνεται σωστά, αλλά δημιουργεί προβλήματα όταν γίνεται λάθος

To hair oiling λόγω των θαυματουργών του δυνάμεων για την υγεία και τη λάμψη που χαρίζει στα μαλλιά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας ομορφιάς των γυναικών στην Ινδία. Πρόκειται για ένα πραγματικά αναζωογονητικό τελετουργικό που εκτελείται με μασάζ και έλαιο μαλλιών και τα οφέλη του ξεπερνούν απλώς τα υγιή μαλλιά: Aυξάνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνει την τριχόπτωση, ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ συγχρόνως μειώνει το στρες και το άγχος. Υπάρχουν ωστόσο, κάποια σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή – και ιδανικά να αποφύγεις- εάν θέλεις πράγματι τα μαλλιά σου να επωφεληθούν από τις εκπληκτικές ιδιότητες της τεχνικής.

Μην αφήνεις το λάδι στα μαλλιά κατά τη διάρκεια όλης της νύχτα

Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο — αυτό μπορεί να ισχύει για ορισμένες θεραπείες μαλλιών, αλλά όχι για το hair oiling, καθώς το λάδι μπορεί να μπλοκάρει τους θύλακες των τριχών. Ιδανικά ξέπλυνε το λάδι μέσα σε 3-4 ώρες από την ώρα που το εφάρμοσες.

Απόφυγε το hair oiling εάν έχεις λιπαρό τριχωτό της κεφαλής

Λιπαρά μαλλιά - λιπαρό τριχωτό της κεφαλής: ένας αταίριαστος συνδυασμός για την τέχνη του hair oiling. Αλλά ακόμα κι αν έχεις ξηρά μαλλιά και λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, η πλεονάζουσα λιπαρότητα σπάνια θα οδηγήσει σε καλό, καθώς μπορεί να φράξει περαιτέρω τους πόρους. Η εφαρμογή τζελ αλόης βέρα είναι το καλύτερο στοίχημά σου, καθώς καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής και μαλακώνει τα μαλλιά χωρίς να τα κάνει λιπαρά.

Απόφυγε το hair oiling εάν έχεις τριχόπτωση

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το λάδι μαλλιών είναι ότι δυναμώνει τις ρίζες και αποτρέπει την πτώση των μαλλιών, όπως ακριβώς κάνει η σωστή διατροφή. Στην περίπτωση που ήδη παλεύεις με την τριχόπτωση, το λάδι δεν βοηθάει.

Jenny.Gr

Απόφυγε το hair oiling εάν έχεις πιτυρίδα

Η λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής όταν έχεις ήδη πιτυρίδα απλώς θα επιδεινώσει την συσσώρευση ξηρών νιφάδων.

Απόφυγε την υπερβολή με το λάδι

Ξεκίνα γεμίζοντας την παλάμη σου με λάδι και εστίασε περισσότερο στο βαθύ μασάζ, προσθέτοντας περισσότερο έλαιο μονο στα σημεία που νιώθει ξηρά. Να θυμάσαι ότι όσο περισσότερο λάδι χρησιμοποιείς, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ξεπλυθεί και απλώς θα καταλήξεις να χρησιμοποιείς περισσότερο σαμπουάν που στο τέλος, θα ξηράνει τα μαλλιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.