ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Η μέθοδος CWC είναι ο καλύτερος τρόπος για να λούζεις τα μαλλιά σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Νοεμβρίου 2023

Η μέθοδος CWC είναι ο καλύτερος τρόπος για να λούζεις τα μαλλιά σου
IG @sofiarichiegrainge
Αν στόχος σου είναι τα υγιή και λαμπερά μαλλιά, δοκίμασε τη μέθοδο CWC

Πιθανότα ο τρόπος που λούζεις τα μαλλιά σου είναι αυτός που ακολουθούμε οι περισσότερες: χρησιμοποιείς πρώτα το σαμπουάν και έπειτα ολοκληρώνεις τη διαδικασία εφαρμόζοντας conditioner . Μια πρακτική που ομολογουμένως είναι απόλυτα σωστή. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ το βήμα του conditioner γιατί χρησιμεύει στην αναπλήρωση της υγρασίας, της απαλότητας και της ελαστικότητας της τρίχας, αποτέποντας το σπάσιμο, τη θαμπή και ξηρή όψη.

Ωστόσο, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μια νέα μέθοδος, τη CWC, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική και προτείνει να χρησιμοποιείς το conditioner όχι μόνο μετά το πλύσιμο, αλλά και πριν.

Πώς να λούσεις τα μαλλιά σου εφαρμόζοντας τη μέθοδο CWC

Η μέθοδος CWC ( C ontinioner= conditioner, W ash = σαμπουάν, C onditionner = conditioner) αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, ειδικά για τα ξηρά, ταλαιπωρημένα και μακριά μαλλιά που τείνουν να σπάνε. Εάν το conditioner εφαρμοστεί στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών πριν το πλύσιμο, τα προστατεύει από το στέγνωμα. Γιατί το σαμπουάν σου, όσο απαλό κι αν είναι, δεν είναι θεραπεία, αλλά καθαριστικό. Πρέπει λοιπόν να εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στα μήκη και τις άκρες. Σε αυτήν την περιοχή, το καθαριστικό αποτέλεσμα του σαμπουάν που γλιστράει κατά το ξέπλυμα είναι αρκετό. Μπορεί ακόμη και να είναι πολύ λειαντικό για πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά και φυσικά ξηρές δομές. Με τη μέθοδο CWC, το conditioner τυλίγει τα μαλλιά σαν προστατευτικό πέπλο και τα προστατεύει από περαιτέρω φθορά και στέγνωμα.

Jenny.Gr

Πώς να το κάνεις πράξη

Όταν πρόκειται να λούσεις τα μαλλιά σου, χτένισέ τα πρώτα καλά πριν τα βρέξεις. Μόλις μπεις στο ντους βρέξε τα ως συνήθως και μετά προτού εφαρμόσεις το σαμπουάν, βάλε μια μικρή ποσότητα conditioner ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σου και απλώσέ τη ομοιόμορφα στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σου. Θα ήταν καλό να αποφύγεις τις ρίζες. Έπειτα εφαρμοσε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν με σκοπό να καθαρίσεις επιμελώς το τριχωτό της κεφαλής. Φρόντισε να εστιάσεις σε όλα τα σημεία και κυρίως τις περιοχές όπου συχνά ξεχνάμε. Ξέβγαλε το σαμπουάν και στη συνέχει εφάρμοσε ξανά conditioner σε μήκη και άκρες. Άφησέ το για λίγο να δράσει και μετά ξέπλυνε καλά. Στη συνέχεια, τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια απορροφητική πετσέτα και ολοκληρωσε στεγνώνοντάς τα με πιστολάκι μαλλιών. Αυτή είναι η μέθοδος που θα σε βοηθήσει να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.