ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οι τροφές που ενισχύουν την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Δεκεμβρίου 2023

Οι τροφές που ενισχύουν την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών
IG @gigihadid
Θέλεις υγιή, λαμπερά κι υπέροχα μαλλιά; Πρόσθεσε αυτές τις τροφές στο πιάτο σου

Λίγο πριν τις γιορτές αναζητάμε αποτελεσματικές μεθόθους φροντίδας για να ενισχύσουμε την ομορφιά των μαλλιών μας. Θέλουμε να δείχνουν πιο υγιή, πιο πλούσια και λαμπερά. Να είναι και να αισθάνονται πραγματικά υπέροχα.

Είναι λοιπόν η καταλληλότερη στιγμή να αναλάβεις δράση: πρόσθεσε στη ρουτίνα σου ενυδατικές μάσκες μαλλιών, αλλά και επαγγελματικές θεραπείες που στοχεύουν στην αναδόμηση της τρίχας. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο επίσης να φροντίσεις των εαυτό σου εκ των έσω, βάζοντας στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τροφές αποτρέπουν που ενδυναμώνουν και αναζωογονούν τα μαλλιά, με λίγα λόγια τροφές που κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν πιογρήγορα. Οι τροφές που το καταφέρνουν αυτό είναι πλούσιες σε βιοτίνη, μια βιταμίνη γνωστή και ως βιταμίνη Β7 .

Τι είναι η βιοτίνη και γιατί είναι πολύτιμη για την υγεία των μαλλιών;

Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη Β, ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό που δρα ως συνένζυμο σε σημαντικές μεταβολικές διεργασίες. Πρόκειται για μια πραγματική βιταμίνη ομορφιάς: πυκνώνει τον άξονα της τρίχας, αυξάνει την ελαστικότητα και αποτρέπει την ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας.
Βοηθά επίσης στην παραγωγή κερατίνης, ένα βασικό συστατικό των υγιών μαλλιών, αλλά και στη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα των ωοθυλακίων, καθιστώντας τα υγιή και ζωντανά.

Οι τροφές που ενισχύουν την ομορφιά των μαλλιών

Αυγά

Το αυγό είναι ένα συμπύκνωμα θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, ο κρόκος του είναι αυτός που το κάνει να σκαρφαλώνει ψηλά στην κατάταξη των τροφίμων πλούσιων σε βιοτίνη: περιέχει περίπου 10 μικρογραμμάρια, το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (από 30 έως 100 mcg)

Σολομός

Πλούσιος σε Ωμέγα-3 λιπαρά, ο σολομός είναι μια κατ’ εξοχήν υγιεινή τροφή. Περιέχει επίσης σημαντική ποσότητα βιοτίνης, που τον καθιστά ιδανική τροφή για υγιές δέρμα και μαλλιά. Απόλαυσε τον καπνιστό, ψημένο ή ακόμα και ωμό σε σούσι.

Συκώτι

Τα πουλερικά και τα κόκκινα κρέατα είναι πλούσια σε βιοτίνη. Ωστόσο, το πιο πλούσιο είναι το συκώτι: 75 γραμμάρια συκωτιού βοείου κρέατος παρέχουν 31 mcg βιταμίνης Β7.

Φασόλια σόγιας

Τα όσπρια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, είναι μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης. Φρόντισε να βάζεις συχνά στο πιάτο σου τις φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, τη φάβα και τον αρακά. Και δώσε προτεραιότητα στα φασόλια σόγιας, από τα πιο πλούσια τρόφιμα σε βιοτίνη.

Ηλιόσποροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια εξαιρετική επιλογή υγιεινού σνακ και μια φανταστική πηγή μετάλλων, καλών λιπαρών και βιταμινών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β7. Τα αστέρια αυτής της κατηγορίας; Οι ηλιόσποροι είναι πολύ πλούσιοι σε βιοτίνη (περιέχουν 2,6 mcg ανά 20 g)

Μανιτάρια

Χαμηλά σε θερμίδες με πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η περιεκτικότητά τους σε βιοτίνη είναι επίσης σημαντική (70 g περιέχουν 5,6 mcg), και θα βοηθήσει στην αποστολή για «υγιή μαλλιά».

Γλυκοπατάτες

Αν είσαι λάτρης της γλυκοπατάτας, το δέρμα και τα μαλλιά σου θα σε ευχαριστούν. Πλούσια σε βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C και μια σειρά από μέταλλα, αυτή η θρεπτική τροφή είναι από τα πλουσιότερα λαχανικά σε βιοτίνη.

Αβοκάντο

Μια αυθεντική τροφή ομορφιάς, αυτό το εξωτικό φρούτο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε που θρέφουν το δέρμα και τα μαλλιά.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι το κατεξοχήν πράσινο φυλλώδες λαχανικό πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη, περιέχει επίσης αρκετή ποσότητα βιοτίνης.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες και περιέχει βιοτίνη που είναι ευεργετική για το δέρμα και τα μαλλιά.

Τόνος

Αν και σε μικρότερες ποσότητες από τον σολομό, ο τόνος είναι πηγή αμινοξέων και καλών λιπαρών, η οποία παρέχει επίσης μια αξιοσέβαστη ποσότητα βιοτίνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.