ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σαμπουάν που χρησιμοποιείς;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Νοεμβρίου 2023

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σαμπουάν που χρησιμοποιείς;
IG @oliviapalermo
Το σαμπουάν πρέπει να αλλάζει όταν παύει να καλύπτει τις ανάγκες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής

Το λούσιμο των μαλλιών είναι ένα τελετουργικό ομορφιάς που θέλουμε να εκτελείται με απόλυτη τελειότητα. Ωστόσο τα βήματα, ο χρόνος και η επιλογή προϊόντων υπόκεινται σε συνεχή συζήτηση. Τώρα, μετά τις τελευταίες απροσδόκητες αποκαλύψεις σχετικά με τη συχνότητα με την οποία πρέπει να καθαρίζουμε τα μαλλιά μας, τίθεται ένα άλλο πιεστικό ερώτημα: για να βελτιστοποιήσουμε την ομορφιά και την υγεία των μαλλιών μας, μπορούμε να χρησιμοποιούμε πάντα το αγαπημένο μας σαμπουάν ή πρέπει να το αλλάζουμε συχνά; Το ερώτημα είναι «καυτό», δεδομένου ότι το αγαπημένο μας σαμπουάν συχνά δημιουργούμε μια σχέση «σύνδεσης» που δεν θα θέλαμε να τελειώσει.

Πρέπει να αλλάζεις σαμπουάν ή να χρησιμοποιείς πάντα το ίδιο;

Αν τα μαλλιά σου είναι σε καλή κατάσταση, το τριχωτό της κεφαλής σου είναι υγιές και η επίδραση του σαμπουάν σου είναι θετική, γιατί να το αλλάξεις; Εάν βρεις ένα σαμπουάν που λειτουργεί και καλύπτει τις ανάγκες των μαλλιών σου, δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσεις. Ωστόσο, αν υποφέρεις από συγκεκριμένες παθήσεις μαλλιών ή τριχωτού της κεφαλής ή χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα styling, θα πρέπει να αλλάζεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς.

Το σαμπουάν γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Η αποτελεσματικότητα του σαμπουάν δεν αλλάζει, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής αλλάζουν. Τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά ή λιπαρά και λεπτά με την ηλικία. Το τριχωτό της κεφαλής έχει το δικό του ευαίσθητο οικοσύστημα που μπορεί εύκολα να επηρεαστεί από τη διατροφή, το άγχος ή κάποια ασθένεια. Επομένως, είναι καλό να αλλάζεις προϊόντα όταν παρατηρείς αλλαγές στην κατάσταση των μαλλιών ή του τριχωτού της κεφαλής σου.

Jenny.Gr
IG @taylor_hill

Μπορεί η παρατεταμένη χρήση του ίδιου σαμπουάν να προκαλέσει συσσώρευση προϊόντος;

Τα σαμπουάν που περιέχουν σιλικόνες μπορούν να συσσωρευτούν στα μαλλιά, θέτοντας σε κίνδυνο την κατάστασή τους και εμποδίζοντας το χρώμα και άλλους τύπους χημικών διεργασιών να λειτουργήσουν σωστά : βεβαιώσου λοιπόν ότι το σαμπουάν σου δεν περιέχει σιλικόνες. Τα προϊόντα styling μπορούν επίσης να προκαλέσουν συσσώρευση προϊόντων, ειδικά αυτά που περιέχουν κεριά, σιλικόνες ή υψηλή συγκέντρωση ελαίων. Για να απομακρύνεις τις ουσίες, χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό.

Μπορεί η εναλλαγή διαφόρων τύπων σαμπουάν να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής;

Η αλλαγή του τύπου του σαμπουάν που χρησιμοποιείς μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε συγκεκριμένες παθήσεις των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σου αισθάνεται κνησμό ή είναι ερεθισμένο, χρησιμοποίησε ένα αντιφλεγμονώδες σαμπουάν . Για παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής όπως πιτυρίδα, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και ψωρίαση, αναζήτησε σαμπουάν με αντιμιτωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Εάν τα μαλλιά σου είναι ξηρά ‘η ταλαιπωρημένα, χρησιμοποίησε ένα πιο απαλό σαμπουάν και ένα conditioner πλούσιο σε πρωτεΐνες ή έλαια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.