ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ρυζόνερο για μαλλιά και πρόσωπο: Τα οφέλη της αρχαίας θεραπείας που είναι και πάλι τάση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Δεκεμβρίου 2023

Ρυζόνερο για μαλλιά και πρόσωπο: Τα οφέλη της αρχαίας θεραπείας που είναι και πάλι τάση
IG @taylor_hill
Το ρυζόνερο είναι ένα υπέροχο συστατικό ομορφιάς για τα μαλλιά και την επιδερμίδα του προσώπου

Οι τάσεις ομορφιάς και οι εκπληκτικές DIY λύσεις προέρχονται συχνά από το TikTok. Μια πρόσφατη τάση που έγινε γρήγορα viral είναι το ρυζόνερο. Ένα αρχαίο συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να δώσει λάμψη στα μαλλιά. Το TikTok του έδωσε μια «δεύτερη ζωή» χρησιμοποιώντας το ως toner για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου.

Η δημιουργία είναι αρκετά απλή: άφησε μια μικρή ποσότητα λευκού ρυζιού σε κρύο νερό για μερικές ώρες και μετά στράγγιξέ το. Το γαλακτώδες υγρό που έχει απομείνει είναι έτοιμο για χρήση ως αντιοξειδωτικό που διεγείρει τη λάμψη.

Ρυζόνερο για τα μαλλιά

Το ρυζόνερο αποτελεί βασικό συστατικά της περιποίησης μαλλιών γιατί περιέχει πρωτεΐνες, άμυλο, αμινοξέα, βιταμίνες Β και Ε που δίνουν δύναμη και λάμψη στα εύθραυστα και ξηρά μαλλιά.

Jenny.Gr
IG @irinashayk

Ρυζόνερο για το πρόσωπο

Η χρήση ρυζόνερου για το πρόσωπο είναι ιδανική ιδίως σε μικτές και επιρρεπείς σε ακμή επιδερμίδες. Απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα και την καθαρίζει σε βάθος.

Jenny.Gr
IG @realbarbarapalvin

Το ρυζόνερο ως μάσκα προσώπου

Ένας άλλος τρόπος για να το χρησιμοποιήσεις είναι να βυθίσεις τους δίσκους σε νερό και απλώς να τους χρησιμοποιήσεις ως ενυδατική υφασμάτινη μάσκα για περίπου 15 λεπτά. Το δέρμα γίνεται απίστευτα απαλό.

Το νερό του ρυζιού ενυδατώνει το δέρμα και παράλληλα του χαρίζει ματ αποτέλεσμα που βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.