ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αισθητικός μου: Καινούργια εποχή, καινούργιο πρόσωπο!


31 Αυγούστου 2015

face.jpg

Το πιο λαμπερό δέρμα είναι το καθαρό δέρμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τον απλό καθαρισμό.

Συνηθίζω να λέω, χαριτολογώντας, ότι μετά το καλοκαίρι ακόμη και η… γάτα μου έχει ανάγκη από έναν καλό καθαρισμό! Και είναι πράγματι έτσι, σε όποια ηλικία και αν είναι κάποιος - από τα εφηβικά του χρόνια ως τα πιο «πλούσια» και ώριμα. Μετά το καλοκαίρι λοιπόν, ο καθαρισμός είναι απαραίτητος όσο ποτέ και αυτό, γιατί όταν το δέρμα εκτίθεται σε «βίαιες» γι’ αυτό εξωτερικές συνθήκες όπως η ζέστη, ο αέρας και ο ήλιος, προκειμένου να προστατευτεί με ασφάλεια, αυξάνει το πάχος της κεράτινης στοιβάδας προσθέτοντας περισσότερα στρώματα νεκρών κυττάρων. Αυτά τα κύτταρα όμως, αν παραμείνουν στο δέρμα όταν πια εκείνο δεν τα χρειάζεται, λειτουργούν επιβαρυντικά: για παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσουν κλειστούς φαγέσωρες (στίγματα) στην περίπτωση της εφηβικής ακμής, ή μια τραχιά και θαμπή όψη, αλλά και ανομοιογένεια στη χροιά του δέρματος. Όλα τούτα, εκτός από τη θαμπάδα που «εγκαθιστούν» στο πρόσωπο, δείχνουν πιο βαθιές και πιο έντονες τις ρυτίδες, και όχι μόνο τις «δείχνουν» αλλά τις επιδεινώνουν κιόλας καθώς δεν απορροφώνται πλέον σωστά τα προϊόντα περιποίησης.

Άρα, πρώτο μας μέλημα είναι ένας πολύ καλός καθαρισμός για να το απαλλάξουμε από αυτό το περιττό βάρος και στη συνέχεια η ολοκλήρωση της περιποίησης με κάποια ήπια gommage, ΟΧΙ όμως με χημικά peeling ή δερμοαπόξεση και σε καμία περίπτωση χρησιμοποιώντας επεμβατικά Laser, όσο ακόμα υπάρχει μαύρισμα.

Αφού λοιπόν το απαλλάξουμε από ό,τι περιττό και το καθαρίσουμε τέλεια, έχουμε δημιουργήσει τις σωστές προϋποθέσεις για να περάσουμε στο επόμενο βασικό βήμα, που είναι η ενυδάτωση.

Εδώ πρέπει να κάνουμε τη σωστή επιλογή και να χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη μέθοδο με τα κατάλληλα προϊόντα, γιατί το κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες: διαφορετική περιποίηση χρειάζεται ένα λιπαρό δέρμα, που όμως και αυτό έχει ανάγκη από ενυδάτωση, και διαφορετική ένα ξηρό. Βρισκόμαστε στο σημείο-κλειδί για να επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν για κάθε τύπο δέρματος.

Εδώ θα πρέπει να σταθούμε λίγο στην ακμή και στο λιπαρό δέρμα. Το καλοκαίρι αυξάνεται η έκκριση των σμηγματογόνων αδένων και ως εκ τούτου και η λιπαρότητα, οι κύστες και τα μαύρα στίγματα. Ο ήλιος λόγω των υπεριωδών ακτίνων μειώνει τη φλεγμονή, στην περίπτωση της ακμής, αλλά επειδή στη συνέχεια συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα που κλείνουν τους πόρους, δημιουργούνται κλειστές κύστες και μαύρα στίγματα, που δεν είναι τίποτα άλλο από εγκλωβισμένο σμήγμα. Το σμήγμα, αν δεν αφαιρεθεί με έναν προσεκτικό καθαρισμό, μετατρέπεται σε  κύστες και αυτές, με τη σειρά τους, θα εξελιχθούν σε φλύκταινες - γι’ αυτό στην περίπτωση αυτή ο καθαρισμός αποτελεί επιτακτική ανάγκη και όχι απλώς μια επιλογή.

Τελευταίο, και εξίσου σημαντικό βήμα, είναι η σύσφιξη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τόσο με τα κατάλληλα προϊόντα όσο και με τις κατάλληλες μεθόδους θεραπείας, να κρατάμε το δέρμα μας σε φυσική κατάσταση, με τονωμένους τους μύες αλλά και την επιφάνεια του δέρματος ώστε να διατηρήσουμε, με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο, το «σχήμα» του προσώπου αλλά και την σφριγηλότατα του δέρματος.

Η υγεία του προσώπου μας και του δέρματος μπορεί να αποτελέσει μια απλή υπόθεση που όμως χρειάζεται προσοχή και συνέπεια. Δεν χρειάζονται υπερβολές αλλά σίγουρα μια τακτική και επιμελής περιποίηση από κάποιον που γνωρίζει και αγαπά την τέχνη της φυσικής ομορφιάς. Και η φυσική ομορφιά μπορεί να τονωθεί και να αναδειχθεί με σωστή βάση, στέρεη γνώση και υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Μαίρη Αργείτου www.mariaargeitou.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.