ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αισθητικός μου: To σώμα δεν αρκεί να είναι ωραίο, πρέπει και να φαίνεται


30 Σεπτεμβρίου 2015

body-1.jpg

Νέα εποχή και νέο δέρμα δεν αφορά μόνο το δέρμα του προσώπου αλλά, φυσικά, και του σώματος. Η επιδερμίδα του σώματός μας αποτελεί τα σαφή όρια με τον κόσμο που μας περιβάλλει. Έναν κόσμο, συχνά εχθρικό, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί, όταν η ασπίδα μας λάμπει, είναι απαλή, ζωντανή και υγιής, τότε, σίγουρα η ψυχική και πνευματική μας δύναμη μπορεί να νικήσει τα πάντα. Και να απολαμβάνει με χαμόγελο την καθημερινότητα.

Για να κατανοήσουμε τις ανάγκες που έχει το σώμα μας για περιποίηση και προστασία μετά το καλοκαίρι, αρκεί μονάχα να σκεφτούμε πόσο μεγάλη αλλαγή συμβαίνει στο δέρμα του, όταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι προστατευμένο και, ξαφνικά, εκτίθεται στις εξωτερικές συνθήκες! Ήλιος, αέρας και καυσαέριο το καταπονούν και το αλλοιώνουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο «όργανο» του οργανισμού μας, το οποίο μάλιστα επιτελεί πάρα πολλές και σωματικές λειτουργίες. Είναι η άμυνά μας προς τους εξωτερικούς παράγοντες, είναι ο θερμορυθμιστής μας, είναι το αισθητήριό μας προς το εξωτερικό περιβάλλον, είναι η προστασία μας από τους εξωτερικούς εισβολείς, είναι η επικοινωνία μας με το εσωτερικό μας σύστημα. Πόσες εσωτερικές διαταραχές δεν εκδηλώνονται με συμπτώματα στο δέρμα (π.χ. διάφορες νευροδερματίτιδες) και τόσα άλλα! Δεν μπορούμε να κρυφτούμε από την ίδια μας την υπόσταση, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη «φωνή» που μας οδηγεί. Και αν το πρόσωπο το βάφουμε, το σώμα μπορεί να το ντύνουμε. Αλλά το αισθανόμαστε, το βλέπουμε, το νιώθουμε – και όποτε εκείνο είναι ισορροπημένο και υγιές, τότε και εμείς πετάμε ακόμη πιο ψηλά.

Χρειάζεται λοιπόν ειδική φροντίδα του για να μπορεί να λειτουργεί άψογα μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού. Χρειάζεται ανανέωση, πρέπει να το απαλλάξουμε από κάθε το περιττό και ενοχλητικό με ένα απλό πίλινγκ σώματος και, κατόπιν, να το ενυδατώσουμε. Μια τέτοια περιποίηση θα βοηθήσει ώστε να γίνει απαλό και το ωραίο καλοκαιρινό μας χρώμα να γίνει πιο ομοιόμορφο και φωτεινό.

Το πίλινγκ σώματος δεν είναι μια απλή φροντίδα απολέπισης, αλλά πρέπει να αποτελεί μια ολοκληρωμένη περιποίηση που περιλαμβάνει την απολέπιση, την ενυδάτωση και την αναζωογόνησή του. Η φάση της απολέπισης απαλλάσσει το δέρμα από τα περιττά νεκρά κύτταρα, το αποτοξινώνει, το βοηθά να αναπνέει καλύτερα και να μπορεί να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά και εύκολα τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν. Τα αιθέρια έλαια που περιλαμβάνονται στα προϊόντα ενυδάτωσης θα προσφέρουν σε όλο τον οργανισμό ένα αίσθημα πληρότητας και ευεξίας. Ευεξία που θα νιώθουμε ολοκληρωμένα και εσωτερικά! Παράλληλα, τα ενυδατικά συστατικά που περιέχονται στη μάσκα ενυδάτωσης και η πρωτεΐνη γάλακτος θα του δώσουν όση υγρασία και ενέργεια έχει ανάγκη.

Το τονωτικό και αποτοξινωτικό μασάζ που θα ακολουθήσει με τα ειδικά προϊόντα τόνωσης και αποτοξίνωσης μας προσφέρουν ένα μοναδικό αίσθημα πληρότητας και ευεξίας. Στο τέλος αυτής της ολοκληρωμένης φροντίδας η επιδερμίδα είναι καθαρή, απαλή, ανακουφισμένη, και η υφή της είναι λεία με ένα υπέροχο ομοιόμορφο χρώμα. Εδώ επίσης, θα πρέπει να ξεδιαλύνουμε τον μύθο ότι το πίλινγκ σώματος αφαιρεί το μαύρισμα – αντιθέτως το δείχνει πιο λαμπερό και ομοιόμορφο. Σας διαβεβαιώ ότι αυτή η περιποίηση του σώματος είναι το ωραιότερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας μετά τις διακοπές!

Tips:

Συνηθίστε, μετά το καθημερινό σας ντους, να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα και μια δυο φορές την εβδομάδα να κάνετε ένα ήπιο gommage. Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί και εσείς θα αισθάνεστε υπέροχα και ανανεωμένη.

Μαίρη Αργείτου www.mariaargeitou.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.