ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

How to: Πώς να απλώνουμε σωστά τις κρέμες στο πρόσωπό μας


11 Αυγούστου 2016

Πολύ ωραία και καλά όλα με τα προϊόντα που έχουμε εφοδιαστεί, με όλα τα tips που ακολουθούμε για σωστή ενυδάτωση και με τη συνέπεια στη beauty ρουτίνα μας. Θέλω όμως να σας πω ότι είναι τόσο μα τόσο πολύ σημαντικό και παράλληλα... σημαντικό(!) το πώς θα εφαρμόσουμε τα προϊόντα ενυδάτωσης στο πρόσωπό μας όσο δεν φαντάζεστε.

Ως κόρη αισθητικού και βλέποντας από μικρή τον τρόπο με τον οποίο η μητέρα μου έβαζε την ενυδατική στο πρόσωπό της, η ακολουθία των σωστών βημάτων μου έχει γίνει σχεδόν δεύτερη φύση. Μαθαίνοντας πώς να βουρτσίζω σωστά τα δόντια μου, παράλληλα, μάθαινα και πώς να απλώνω σωστά την ενυδατική. Πριν περάσω σε αναλυτικότερη περιγραφή, θα μοιραστώ μαζί σας τον εξής γενικό κανόνα: Όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι κυκλικές και με ανοδική τάση.

1. Μάτια Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών μας είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο σε σύγκριση με το υπόλοιπο πρόσωπο και απαιτεί μεγάλη προσοχή καθώς είναι το πρώτο σημείο στο οποίο εμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης.

Το μεγαλύτερο μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιούμε κάθε φορά που βάζουμε κρέμα ματιών τον παράμεσο και μόνο αυτόν, κανένα άλλο δάχτυλο. Έτσι ασκούμε την ιδανική πίεση. Τα υπόλοιπα δάχτυλα είναι πιο δυνατά και μπορούν να προκαλέσουν, πολύ πιο εύκολα από όσο πιστεύουμε, την εμφάνιση των ρυτίδων. Κατά τ' άλλα, απαλά απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη την περιοχή κάτω και γύρω από το μάτι ακολουθώντας την κυκλική πορεία που μας δείχνει το ίδιο το οστό. Προσπαθήστε να μη φτάνετε πολύ κοντά στο μάτι. Άλλωστε σε αυτή την περιοχή είναι λίγοι οι πόροι κι έτσι η κρέμα για να απορροφηθεί θα κινηθεί και από μόνη της λίγο ανοδικά.

Επίσης, μην εφαρμόζετε στις βλεφαρίδες για να μην προκληθούν πιθανά καψίματα και ερεθισμοί -ειδικά, όσες φοράτε φακούς επαφής.

Showing her skin some love

2. Ενυδατική κρέμα προσώπου Το σημαντικότερο προϊόν για την ενυδάτωση και την ισορροπία στη σύνθεση της επιδερμίδας μας είναι η ενυδατική μας κρέμα. Πάρτε μία ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων σας και τρίψτε απαλά προς τα πάνω για να βοηθήσετε στην ανόρθωση του δέρματος. Πάντα προς τα πάνω, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Επίσης, προτιμήστε οι κινήσεις σας να είναι από έξω προς τα μέσα. Γιατί; Επειδή η επιδερμίδα τείνει να είναι πιο λιπαρή στο κέντρο του προσώπου, οπότε, λογικά, χρειάζεται και λιγότερη ενυδάτωση εκεί.

3. Λαιμός Οι περισσότερες γυναίκες προσπερνούν αυτό το σημείο μη δίνοντας σημασία στο γεγονός ότι είναι, επίσης, άλλο ένα από τα σημεία που πρωτοεμφανίζονται τα σημάδια της γήρανσης. Αν ρωτήσετε όμως μεγαλύτερες γυναίκες σε ηλικία, που παλιότερα δεν δίνανε καμία σημασία ούτε εκείνες στο λαιμό τους, θα σας πούνε όλες με ένα στόμα και μία φωνή: Κάθε φορά που ενυδατώνετε το πρόσωπο, ενυδατώστε και το λαιμό σας. Κάθε φορά.

Ο τρόπος που θα εφαρμόσετε την κρέμα είναι ίδιος με αυτόν που περιγράψαμε για το πρόσωπο -κινήσεις προς τα πάνω. Βεβαιωθείτε μόνο -αυτό ισχύει και για το πρόσωπο- ότι έχει κατανεμηθεί σε όλη την επιφάνεια το προϊόν.

4. Αντηλιακό Πριν πούμε τα τι και τα πώς, να θυμάστε, καταρχήν, πως χρειαζόμαστε πάντα προστασία από τον ήλιο -δέκα από τους δώδεκα μήνες σίγουρα. Και συνεχίζω.

Ξεκινάμε αγαπητές από το λαιμό και σταδιακά ανεβαίνουμε στο πρόσωπο. Η κατεύθυνση των δαχτύλων μας κατά την εφαρμογή, πραγματικά, δεν πειράζει καθόλου σε αυτή την περίπτωση. Το σημαντικότερο όλων είναι να έχουμε καλύψει όλη την επιφάνεια, από το ψηλότερο μέρος του θώρακα μέχρι το ψηλότερο σημείο του μετώπου. Μην ξεχνάτε τα αυτάκια και το πίσω μέρος του λαιμού αν δεν έχετε κάνει κάποιο από τα καλοκαιρινά hairstyles που κρατάνε τα μαλλιά μακρυά από το πρόσωπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.