ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Η beauty ρουτίνα που ακολουθώ στο camping


7 Αυγούστου 2016

CAMPING-570.jpg

Το camping το αγαπάμε όλες πολύ, αλλά συχνά δεν το επιλέγουμε για διάφορους λόγους που είτε έχουν να κάνουν με την ομορφιά, είτε με την υγιεινή, είτε και με τα δύο, αφού κάποιες φορές το ένα είναι πολύ κοντά στο άλλο. Παρακάτω θα καταρρίψουμε όλους αυτούς τους λόγους που μας κάνουν να το αποφεύγουμε εκείνες τις φορές που η καρδιά θέλει αλλά η λογική αντιστέκεται.

Θα διαπιστώσετε πως όλα μπορείτε να τα κάνετε ακόμα και όταν ο "πολιτισμός" είναι μακριά σας. Σας παραθέτω λοιπόν όλα όσα κάνω εγώ κάθε φορά που βρίσκομαι σε θάλασσες και ακτές και νομίζω πως από εδώ και πέρα θα βλέπετε τη beauty ρουτίνα σας εκεί σαν ένα φανταστικό παιχνίδι για τις ώρες που βαριέστε -ας μην ξεχνάμε πως οι μέρες στην παραλία έχουν πολύ περισσότερες ώρες από όλες τις υπόλοιπες.

1. Χρατς χρουτς στην άμμο = body scrub. Κάνατε την ηλιοθεραπεία σας για λίγο και τώρα που δεν θέλετε άλλο τις ακτίνες του ήλιου σε απευθείας σύνδεση με το σώμα σας μετακομίζετε σε μέρος σκιερό. Αν έχετε όρεξη, διαβάζετε και ένα βιβλιαράκι. Τι θα λέγατε να αρχίσετε να τρίβετε λίγο πιο έντονα τα πόδια σας στην άμμο; Αφού έτσι κι αλλιώς το κάνετε απαλά-απαλά και νωχελικά, το ξέρω. Βάλτε λίγο περισσότερη ένταση και χαρίστε στα πόδια σας υφή σαν αυτή ενός μωρού παιδιου. Αν διαβάζατε όντως βιβλίο και τώρα το κλείσατε, παίξτε λίγο με την άμμο και με τους αγκώνες σας -είναι αρκετά τραχιά η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο και, συνήθως, δεν τη φροντίζουμε όσο πρέπει. Αν έχει αρχίσει να σας αρέσει αυτό το παιχνίδι στην παραλία, πάρτε μία μικρή ποσότητα άμμου στο χέρι σας και αρχίστε να τρίβετε και το υπόλοιπο σώμα σας -αφού πρώτα έχετε βάλει αντηλιακό!

2. Μασάζ με ζεστές πέτρες. So hot! Αυτή η θεραπεία εφαρμόζεται τα τελευταία 5.000 χρόνια. Αν βρίσκεστε σε νησί με ηφαιστειογενή πετρώματα είστε ακόμα πιο τυχερές, αλλά και οι υπόλοιπες μπορείτε να επωφεληθείτε από τις καυτές πέτρες μιας παραλίας. Παραλάσσοντας τον τρόπο που γίνεται το ενεργειακό αυτό μασάζ, εσείς μπορείτε να ξαπλώσετε κατευθείαν πάνω στις πέτρες ή να απλώσετε ένα λεπτό παρεό. Το βασικό είναι να βρίσκεστε σε άμεση επαφή με το έδαφος. Δεν θα το πιστεύετε πόσο θα νιώσετε το σώμα σας να "ανοίγει". Ενδιάμεσα κάντε αρκετές γρήγορες βουτιές στα κρύα νερά της θάλασσας για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα, θα νιώσετε ανακούφιση σε πιθανούς μυοσκελετικούς πόνους, ενώ αν διανύετε ημέρες περιόδου μπορείτε να βάλετε χαμηλά στην κοιλιά τις πέτρες και θα νιώσετε φοβερή ανακούφιση -όσες φορές το έκανα, στα 3 επόμενα δευτερόλεπτα χαμογελούσα ήδη!

3. Πιτυρίδα, αγάπη μου. #not Πλατς-πλουτς και πλουφ και πλατς-πλουτς και πλουφ και κουραστήκατε να κολυμπάτε και ξαπλώνετε για λίγο μεσοπέλαγα για να ξεκουραστείτε. Τι πιο λογικό; Εκεί που λιάζεστε και παράλληλα δροσίζεστε αμέριμνες αρχίστε να κάνετε με τα δάχτυλά σας ένα ελαφρύ μασαζάκι στο κεφαλάκι σας. Θα χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο και πολύ άμεσα θα έχετε απαλλαγεί από αυτές τις ενοχλητικές νιφάδες διότι το θαλασσινό αλάτι είναι ένας φανταστικός σύμμαχος για την απομάκρυνσή τους. Απορροφά και την υπερβολική λιπαρότητα. Αποτρέπει και την ανάπτυξη των μυκήτων. Ε τι άλλο να πω;

4. Salty waves & braids, ως άλλες νεραϊδογοργόνες. Υπάρχει καλύτερο μέρος για να πετύχουμε το beachy look για το οποίο κοπιάζουμε τόσους μήνες από την παραλία; Υπάρχει; Δεν υπάρχει. Αρχίστε το πλέξιμο. Το πρωί πλεξούδα, για να μην μπερδευτούν και όλη μέρα τα μαλλιά μέσα έξω στη θάλασσα και το βράδυ τα αφήνετε ελεύθερα και έχετε το πιο authentic wavy hairlook ever. Ως και τα δικά μου υπακούνε στους κανόνες της φύσης και της παραλίας που, πιστέψτε με, γενικότερα δυσκολεύονται.

5. Ενυδάτωση στο ταβερνάκι(-spa) της παραλίας. Ναι αμέ, γιατί όχι; Ενυδάτωση παντού και πάντα δεν έχουμε πει; Ίδιοι είναι οι κανόνες και για εκεί. Και επειδή εδώ στο jenny.gr δεν αγαπάμε καθόλου τα ψέματα, κάπου εδώ θα σας αποδείξω ότι όλα αυτά που λέω ότι κάνω, τα κάνω -χρόνια τώρα. Όχι μόνο εγώ. Και οι φίλες μου, θέλουν δεν θέλουν.

ΦΕΝΗ ΙΚΑΡΙΑ IN TEXT

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.