ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα νέα για τις dry shampoo lovers δεν είναι καθόλου ευχάριστα


30 Αυγούστου 2016

Beautiful-natural-woman-washing-her-hair.jpg

Ναι, δυστυχώς, όσα λέει ο τίτλος, αληθεύουν. Αυτός ο κακός χαμός που έχει προκληθεί τα τελευταία χρόνια που εμφανίστηκε το dry shampoo δεν είναι παράλογος, αφού αυτό το product μας έχει σώσει άπειρες φορές. Ξαφνικά, μπορούμε να πάμε γυμναστήριο και να μη χρειάζεται να λουστούμε μετά, μπορούμε να ξυπνήσουμε και μισή ώρα αργότερα για τη δουλειά τις μέρες που το κρεβάτι δεν θέλει με τίποτα να μας αφήσει από την αγκαλιά του και άλλα πολλά τέτοια ωραία. Όμως, ξαφνικά, τα νέα δεν είναι και πολύ καλά.

Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να χτυπάνε καμπανάκια όλο και πιο δυνατά για να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον εθισμό. Δεν αρνούνται τα οφέλη που έχουμε από τη χρήση τους, αλλά μας ενημερώνουν ότι μία φορά στο τόσο είναι ok να το "εκμεταλλευόμαστε", όμως, μια φορά τη μέρα είναι καταστροφή.

Το κανονικό λούσιμο, δηλαδή αυτό που κάνουμε χρόοονια τώρα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα μικρόβια και τα βακτήρια. Επίσης, κάνει απολέπιση, πράγμα το οποίο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής μας. Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για το ...dry λούσιμο.

Αντίθετα, όταν λούζουμε τα μαλλιά μας μόνο με αυτό το προϊόν συνέχεια, όλα τα παραπάνω συσσωρεύονται και η τρίχα καταλήγει να εξασθενεί. Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα των μαλλιών μας. Όμως, το ζήτημα δεν είναι μόνο η τρίχα αλλά, όπως είπαμε και παραπάνω, και το ίδιο το δέρμα του κεφαλιού μας που καλό θα ήταν να το φροντίζουμε όπως και την επιδερμίδα του προσώπου μας. Όταν το πρόσωπό μας δεν είναι καθαρό, το πουδράρουμε; Όχι. Το πλένουμε. Την ίδια λογική πρέπει να έχουμε και για το κεφαλάκι μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ας κάνουμε όλες μαζί μία προσπάθεια να κάνουμε αυτή την addiction μας, επιλογή και να δεχόμαστε μόνο guest εφαρμογές στα μαλλάκια μας σε έκτακτες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.