ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

H αισθητικός μου: Ποια πρέπει να είναι η καθημερινή ρουτίνα στην φροντίδα του δέρματος


1 Φεβρουαρίου 2017

dior-bwss17-281.jpg

Προτού, λοιπόν, αναφέρουμε το τι πρέπει να κάνουμε, ας τονίσουμε το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε: 

1. Να μην καπνίσουμε – ποτέ, αν είναι δυνατόν,
2. Να μην εκθέτουμε το δέρμα μας απροστάτευτο στον ήλιο, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, 
3. Να μην πηγαίνουμε ποτέ για ύπνο χωρίς να έχουμε καθαρίσει σχολαστικά το δέρμα μας - είτε έχουμε μακιγιάζ είτε όχι.

Ποια είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε:

  • Το βασικό, πρώτο, βήμα είναι ο καθαρισμός του δέρματος ο οποίος αποτελείται από δυο σκέλη: το ένα αφορά στην καθημερινή μας ρουτίνα και το άλλο σε έναν καλό καθαρισμό από έναν έμπειρο επαγγελματία.

Eίναι σημαντικό να καθαρίζουμε το δέρμα μας σχολαστικά, πρωί και βράδυ, με το κατάλληλο προϊόν, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τις ανάγκες και την ηλικία του.
Πρέπει να προσέξουμε ώστε το καθαριστικό που θα χρησιμοποιήσουμε να σέβεται τον υδρολιπιδικό μανδύα του δέρματος, να μην τον τραυματίζει και να μην αφαιρεί τα λιπαρά του στοιχεία, γιατί τότε θα έχουμε το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το προϊόν καθαρισμού είναι πολύ σημαντικό για την περιποίησή του και επιβάλλεται να είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένο, ώστε να είναι το κατάλληλο.
Δέχομαι συχνά την ερώτηση «γιατί πρέπει να καθαρίζω το δέρμα μου και πρωί και βράδυ;». Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι το βράδυ είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, αλλά και όλα εκείνα τα ενοχλητικά στοιχεία που εναποτίθενται στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας (καπνός τσιγάρου, αιωρούμενα σωματίδια της ατμόσφαιρας), αλλά και το πρωί για να αφαιρέσουμε τα προϊόντα μεταβολισμού που παράγει το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα νεκρά κύτταρα αλλά και τα υπολείμματα από τα προϊόντα της βραδινής φροντίδας.

  • Το δεύτερο, και εξίσου σημαντικό σκέλος, είναι ένας καλός καθαρισμός από έναν έμπειρο και υπεύθυνο επαγγελματία. Το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται αυτός ο καθαρισμός, εξαρτάται από τις ανάγκες του δέρματος, π.χ. στην εφηβική ακμή, σε κάποιες φάσεις μπορεί να χρειάζεται ένας καθαρισμός κάθε μήνα, σε στεγνό δέρμα ίσως είναι αρκετός μια με δυο φορές τον χρόνο και, απαραιτήτως, πάντα μετά το καλοκαίρι

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι «πύλες εισόδου» των προϊόντων περιποίησης στο δέρμα είναι οι πόροι του δέρματος, άρα ακόμη το καλύτερο και ακριβότερο προϊόν δεν θα απορροφηθεί και δεν θα δώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, σε ένα δέρμα με φραγμένους πόρους και γεμάτους με παλιό σμήγμα. Πέρα όμως από αυτό, όταν το σμήγμα παραμένει μέσα στους πόρους οξειδώνεται και μετατρέπεται σε λιπαρά οξέα επιβλαβή για το δέρμα.
Το ποιες και πόσες άλλες φροντίδες και με ποια συχνότητα πρέπει να γίνονται, είναι επιλογή του ειδικού που θα εμπιστευτείτε και ανάλογες με τον τύπο του δέρματος, την ηλικία του και γενικότερα τις ανάγκες του.

Ποια πρέπει να είναι η καθημερινή ρουτίνα στην φροντίδα του δέρματος και με ποια σειρά πρέπει να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης;

  • Το πρωί: Αφού καθαρίσουμε το δέρμα μας και το τονώσουμε με μια τονωτική λοσιόν, θα χρησιμοποιήσουμε τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για το κάθε δέρμα. Πάντοτε ξεκινάμε με τα ειδικά προϊόντα (κρέμα ματιών, κρέμα λαιμού και ένα ειδικό serum εφόσον το χρησιμοποιούμε). Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε την ενυδατική μας κρέμα, η οποία είναι πρέπει να έχει και αντιηλιακή προστασία, όλον τον χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό, τους καλοκαιρινούς μήνες και όταν εκθέτουμε το δέρμα μας στον ήλιο, να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας κάθε δυο με τρεις ώρες. Επίσης, δεν ξεχνάμε τη ραχιαία επιφάνεια των χεριών, τον λαιμό και το ντεκολτέ.
  • Συνεχίζετε με το μακιγιάζ, εάν μακιγιάρεστε σε καθημερινή βάση.
  • Το βράδυ: Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του καθαρισμού, ξεκινάμε πάντα με τα ειδικά προϊόντα (κρέμα ματιών, λαιμού και serum) και ολοκληρώνουμε με την κατάλληλη κρέμα νυκτός.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα μας αποκαθιστά τις βλάβες του το βράδυ, γι’ αυτό είναι σημαντική η βραδινή του περιποίηση. 

Μαίρη Αργείτου www.mariaargeitou.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742622

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.