ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ο σωστός τρόπος να "σπάμε" ένα σπυράκι


TSVIGKOU

4 Νοεμβρίου 2017

bd95abf7b6ff041e85f0692ff850db69-summer-sweaters-black-sweaters.jpg

Για να σας βοηθήσουμε ψάξαμε και διαβάσαμε τι προτείνουν δερματολόγοι.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να πειράζουμε μόνο τα μικρά λευκά σπυράκια,(εκείνα που έχουν λευκή κεφαλή, αλλά το δέρμα γύρω τους είναι κόκκινο), που είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. 

Σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να σπάσουμε ένα σπυράκι, οι δερματολόγοι λένε ότι είναι το βράδυ επειδή το δέρμα έχει χρόνο να ανακάμψει μέσα στη νύχτα. Είναι ακόμα καλύτερο όταν βγαίνουμε από το ντους "όταν το δέρμα είναι καθαρό και η θερμότητα έχει βοηθήσει να χαλαρώσει και να μαλακώσει", δήλωσε η Dr. Rachel Nazarian στο Elle.

Πριν πειράξουμε οτιδήποτε στο πρόσωπό μας, βεβαιωνόμαστε ότι είναι καθαρά τα χέρια και ότι το δέρμα δεν έχει ίχνος μακιγιάζ. Αυτά τα βήματα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μεταφοράς βακτηρίων που προκαλούν μόλυνση.
 

[gallery-717036]


Τοποθετούμε τα χέρια στη συγκεκριμένη περιοχή και πιέζουμε προς τα κάτω, με ελαφριές κινήσεις - δεν πιέζουμε στη μέση το άσπρο ή το μαύρο μέρος - πάμε κάτω από τον κεντρικό λευκός πυρήνα ή το μαύρο πυρήνα και με μια μικρή πίεση θα πρέπει να απομακρυνθεί εύκολα. Αν όχι, τότε πρέπει να το αφήσουμε, δεν είναι έτοιμο ακόμα να σπάσει.

Μόλις καθαρίσουμε το σπυράκι, πλένουμε όλη την περιοχή με ένα απαλό καθαριστικό. Οι δερματολόγοι προτείνουν να μην επιλέξουμε κρέμες ακμής σε αυτή την περίπτωση, καθώς μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμούς και πιθανές ουλές στο σπασμένο δέρμα.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.