ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 συμβουλές για να διατηρήσετε τη λάμψη της επιδερμίδας σας όλο το χρόνο


Ελένη Τσούτση

10 Σεπτεμβρίου 2019

5 συμβουλές για να διατηρήσετε τη λάμψη της επιδερμίδας σας όλο το χρόνο

Ο στόχος κάθε γυναίκας ανεξάρτητα την ηλικία, είναι να αποκτήσει ένα αλαβάστρινο δέρμα αλλά και να διατηρήσει την νεανική του όψη. Φυσικά η απορία κάθε γυναίκας είναι πως θα καταφέρει να εντάξει μέσα στην γρήγορη καθημερινότητά της μια ρουτίνα ομορφιάς που από την μια θα της προσφέρει όλα όσα αναζητά αλλά από την άλλη δεν θα απαιτεί πολύ χρόνο.

jenny.gr

Ίσως να σκέφτεστε ότι μια ρουτίνα ομορφιάς είναι δύσκολο να την ακολουθείτε πιστά όλο το χρόνο αλλά το φθινόπωρο και η νέα σεζόν που έρχεται είναι η τέλεια αφορμή για νέα ξεκινήματα και ένα από αυτά είναι η skincare routine σας.
Υπάρχουν λοιπόν κάποια tips ομορφιάς που ναι, μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια για την επιδερμίδα σας. Συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά skincare tips που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την λαμπερή όψη που επιθυμείτε.

#1. Το πρώτο βήμα είναι να δώσετε προσοχή στον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας, ο οποίος πρέπει να γίνεται πρωί-βράδυ. Ακόμη, και αν δεν έχετε βάλει μακιγιάζ, μην αμελείτε να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας. Ο συστηματικός καθαρισμός θα βοηθήσει την επιδερμίδα να απορροφά καλύτερα τις κρέμες προσώπου – αυτό και αν είναι ένα σημαντικό κίνητρο.

Septona Μαντήλια ντεμακιγιάζ με ορχιδέα & βιταμίνη F

jenny.gr

#2. Το νερό αλλά και οι πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πιο νεανική επιδερμίδα. Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το νερό μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λαμπερή - «Το ενυδατωμένο δέρμα μειώνει την εμφάνιση των προβλημάτων, οπότε εάν σταματούσατε να πίνετε νερό τα σημάδια της γήρανσης θα επανεμφανίζονταν». Μην ξεχνάτε λοιπόν να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας αρκετό νερό, δηλαδή 1 με 1,5 λίτρο σε καθημερινή βάση.  Για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα, επενδύστε σε μια ενυδατική κρέμα που να είναι κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

jenny.gr

#3. Η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να είναι καθημερινή το καλοκαίρι, σε όλο το σώμα αλλά και το χειμώνα στο πρόσωπο. H ηλιακή ακτινοβολία όχι μόνο καλό δεν κάνει στο δέρμα μας και τα αποτελέσματά του, τα βρίσκουμε μπροστά μας, μετά από κάποια χρόνια. Καλό είναι λοιπόν να προστατευόμαστε τώρα και απολαμβάνουμε τα οφέλη στο μέλλον.

jenny.gr

#4. Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για τις νέες τάσεις στο μακιγιάζ καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε τις τεχνικές σας και να μάθετε τι σας ταιριάζει καλύτερα.  Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να κυκλοφορείτε έχοντας βαριές υφές foundation στο δέρμα σας. Άλλωστε, ο χρυσός «κανόνας» είναι να φοράτε όσο σας χρειάζεται για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, το makeup – no makeup look είναι μια τάση που συνεχίζει να είναι κυρίαρχη στο χώρο της ομορφιάς.

Extra tips:
Μπορείτε να αξιοποιήσετε μια βάση πριν την εφαρμογή του foundation, ώστε το τελευταίο ν’ απλώνεται πιο εύκολα.
Για να είστε βέβαιες ότι ανακατέψατε  το foundation σας με τον σωστό τρόπο και ότι το αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας θα είναι ομοιόμορφο, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι.

jenny.gr

#5. O βραδινός ύπνος βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων αντικαθιστώντας τις διάφορες βλάβες. Επίσης ο ύπνος βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου αλλά και στη θρέψη του δέρματος. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς ο ύπνος αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο αντιγήρανσης της επιδερμίδας, όποτε φροντίστε  να κοιμάστε επαρκώς, για να ξυπνάτε πιο λαμπερή και γεμάτη φρεσκάδα.
 

jenny.gr

Τα παραπάνω tips θα συμβάλλουν στο να διατηρήσετε την λάμψη της επιδερμίδας σας αλλά το πιο βασικό από όλα είναι να μην ξεχνάτε να αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως είναι. Αυτή είναι η απαρχή όλων – η εσωτερική αποδοχή του εαυτού σας που θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση

Η SEPTONA, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα ότι όλες οι γυναίκες είμαστε καθημερινοί ήρωες, δημιούργησε το «Φροντίζουμε Ήρωες», ένα χώρο φροντίδας ειδικά για εσάς. Εδώ, μπορείτε να συζητήσετε Live με ειδικούς για τα θέματα ομορφιάς και περιποίησης του μήνα, να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και ενδιαφέροντα άρθρα.

Όλες οι γυναίκες είναι ήρωες της καθημερινότητας και η SEPTONA φρόντισε να συγκεντρώσει όλους αυτούς τους όλους αυτούς τους ήρωες θέλοντας να τους κάνει ακόμη πιο ισχυρούς.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.