ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αισθητικός μου: Πόσο σημαντικός είναι ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου;


Ελένη Τσούτση

23 Οκτωβρίου 2019

Η αισθητικός μου: Πόσο σημαντικός είναι ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου;

Όμορφο δέρμα είναι ΜΟΝΟ το καθαρό δέρμα. Πριν από κάθε φροντίδα για το δέρμα μας , είναι απαραίτητος ένας λεπτομερής καθαρισμός. Οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης και να χρησιμοποιήσουμε ,είτε για προστασία είτε για ανανέωση , είναι αδύνατον να απορροφηθεί από ένα δέρμα που δεν είναι απολυτά καθαρό.

Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε το δέρμα μας πρωί και βραδύ;

Το βραδύ είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε από το δέρμα  μας τα υπολείμματα από τα προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει το πρωί αλλά κυρίως τους ρύπους της ατμοσφαίρας, που το μέγεθος τους είναι 8 φορές μικρότερο από αυτό που μπορεί να εισχωρήσει στο δέρμα μας και να το απαλλάξουμε από τις δίκες του εκκρίσεις και τα νεκρά κύτταρα.

Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα ήπιο μασάζ με το καθαριστικό σε βρεγμένο δέρμα , διάρκειας 30¨-60¨ουτως ώστε να βοηθήσουμε το προϊόν να εισχωρήσει στους πόρους , αλλά και να αναμιχθεί πλήρως με τους ρύπους και τα προϊόντα μακιγιάζ. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να ξεπλύνουμε σχολαστικά το καθαριστικό και τα υπολείμματα , ώστε να μην παραμείνουν στο δέρμα και δημιουργήσουν πρόβλημα ξηρότητας και τραβήγματος.

Το σκουπίζουμε σχολαστικά με ένα χαρτομάντηλο και ψεκάζουμε με ένα προϊόν ενυδάτωσης σε μορφή σπρέι (mist) για να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας στην επιφάνεια του δέρματος και να εξισορροπήσουμε το ph του. Στη συνέχεια απλώνουμε το κατάλληλο για την φροντίδα προϊόν.

Το πρωί είναι απαραίτητο να επαναλάβουμε την ιδιά διαδικασία καθαρισμού ,γιατί όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της νύχτας το δέρμα μας λειτουργεί για να αποκαταστήσει τις βλάβες της ημέρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν στην επιφάνεια του κατάλοιπα αυτής της διαδικασίας. Χρησιμοποιούμε πάλι την λοσιόν mist και συνεχίζουμε με το προϊόν προστασίας και το μακιγιάζ.

jenny.gr

Αν δεν έχουμε κάνει μακιγιάζ είναι απαραίτητος ο καθαρισμός;

Όπως ήδη αναφέραμε ο καθαρισμός δεν γίνεται μόνο για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ αλλά και για να απαλλάξουμε το δέρμα μας από όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες που το ενοχλούν.

Κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται το δικό του ειδικό καθαριστικό;

Βασική προϋπόθεση για να έχουμε ένα δέρμα καθαρό, χωρίς ερεθισμούς και προβλήματα είναι να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο για αυτό καθαριστικό π.χ. είναι εντελώς διαφορετικό το προϊόν καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσουμε για ένα ευαίσθητο με ευρυαγγειες δέρμα από ένα κανονικό δέρμα χωρίς προβλήματα. Θέλω να επισημάνω ότι πολλές φορές τα άτομα με λιπαρό δέρμα  χρησιμοποιούν πολύ επιθετικά καθαριστικά με αποτέλεσμα να δημιουργούν ερεθισμούς στην επιφάνεια του δέρματος, να διαταράσσουν το ph του και να το κάνουν πιο λιπαρό.
Είναι σημαντικό να μην πλένουμε με καθαριστικό το δέρμα μας περισσότερο από δυο φορές το 24ωρο. Αν χρειαστεί να πλύνουμε το δέρμα μας παραπάνω από δυο φορές ,τότε να χρησιμοποιούμε μόνο καθαρό νερό.

jenny.gr

Ποιες είναι οι συνθέσεις που προτείνετε να έχουν τα καθαριστικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος;

Προϋπόθεση για να είναι ένα καθαριστικό αποτελεσματικό, είναι να περιλαμβάνει συστατικά που απομακρύνουν τους ρύπους από το δέρμα χωρίς να το αφυδατώνουν και να το ερεθίζουν, και να είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος π.χ. σε ένα  ακνεϊκό δέρμα θα βοηθήσει πολύ να έχει σε ηπία δόση σαλικυλικό οξύ, εκχύλισμα από πράσινο τσάι, vit c για να και να θεραπεύσει το δέρμα. Για ένα κανονικό δέρμα θα είναι πολύ κατάλληλο ένα προϊόν που έχει εκχύλισμα αγγουριού, φύκια και ενυδατικούς παράγοντες. Για ένα ευαίσθητο δέρμα τα βασικά συστατικά θα είναι εκχύλισμα goji berry, μέντας , υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα ροδιού κλπ

Μαίρη Αργείτου, www.mariaargeitou.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 674 2622.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.