ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μεικτή επιδερμίδα: 3+1 tips για την σωστή περιποίηση


Ελένη Τσούτση

5 Φεβρουαρίου 2020

Μεικτή επιδερμίδα: 3+1 tips για την σωστή περιποίηση

Η επιδερμίδα είναι ένας γρίφος για δύσκολοςυ λύτες. Ουσιαστικά, όσο κι αν βοηθούν η χαρακτιρισμοί, λιπαρή, ξηρή, κανονική, κανένας δεν είναι εντελώς αντιπροσωπευτικός. Μάλλον τις περισσότερες φορές η επιδερμίδα είναι μεικτή. Παρατηρήστε την δική σας και μάλλον το συμπέρασμα που θα καταλήξετε θα είναι αυτό. Ωστόσο, για να μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή ρουτίνα περιποίησης, καλό θα είναι να βρείτε τη χρυσή τομή και να εστιάσετε σε αυτό. Αν για παράδειγμα, η επιδερμίδα σας είναι κατά κύριο λόγο ξηρή, τότε εκεί θα πρέπει να εστιάσετε. 

Όταν όμως, τόσο η λιπαρότητα, όσο και η ξηρότητα συνυπάρχουν στην επιδερμίδα του προσώπου εξίσου και μάλιστα σε έντονο βαθμό, τότε επίσημα χαρακητρίζεται ως μεικτή. Καλό είναι να την φροντίζετε με ισορροπία καθώς έτσι θα διατηρηθεί όμορφη και λαμπερή.

Συνήθως, η κεντρική περιοχή του προσώπου που ορίζεται ως «ζώνη Τ» και περιλαμβάνει το μέτωπο, τη μύτη και φτάνει έως κάτω στο σαγόνι, εμφανίζει λιπαρότητα. Από την άλλη, οι υπόλοιπες περιοχές του προσώπου έχουν μια τάση για ξηρότητα που οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας.

Τα παρακάτω απλά βήματα λοιπόν θα σας βοηθήσουν να φροντίζετε σωστά το μεικτό δέρμα σας:

#1. Επιλέξτε ένα λιπαρό προϊόν αφαίρεσης του μακιγιάζ των ματιών από αυτήν την ευαίσθητη περιοχή που εμφανίζει τάση για ξηρότητα. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να αφαιρέσετε τα επίμονα σημάδια που δε φεύγουν και έπειτα ξεβγάλετε με δροσερό νερό.

#2. Το πρωί χρησιμοποιήστε ένα υγρό καθαρισμού προσώπου που κάνει σαπουνάδα. Για να καθαρίσουν οι λιπαρές περιοχές και να διατηρηθούν καθαροί οι πόροι στη μύτη σας. Προτιμήστε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ πάνω στο υγρό δέρμα.

jenny.gr

#3.Το βράδυ χρησιμοποιήστε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού που θα καθαρίσει, αλλά και θα καταπραΰνει τις ξηρές περιοχές του δέρματος. Κάντε ένα καλό μασάζ, επιμένοντας στις ξηρές περιοχές και στη συνέχεια αφαιρέστε το γαλάκτωμα με λίγο βαμβάκι.

#4. Απλώστε την ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο, επιμένοντας στις πιο ξηρές περιοχές. Με ένα χαρτομάντιλο αφαιρέστε την επιπλέον κρέμα από τις λιπαρές περιοχές.

Δείτε ακόμη:

 Οι 7 top κρέμες ματιών που θα δώσουν την απόλυτη λάμψη στο βλέμμα σας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.