ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γήρανση της επιδερμίδας


26 Ιουνίου 2021

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γήρανση της επιδερμίδας
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γήρανση της επιδερμίδας

Η γήρανση του δέρματος είναι ένα φυσικό φαινόμενο που οδηγεί το δέρμα στην απώλεια της ελαστικότητας του και την εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα καθώς μεγαλώνουμε. Η διαδικασία αυτή ξεκινάει κατά την ενηλικίωση, επιταχύνεται στην μέση ηλικία και γιγαντώνεται μετά την ηλικία των 50 και κατά την εμμηνόπαυση.

Υπάρχουν 2 τύποι γήρανσης του δέρματος: ο Ενδογενής και ο Εξωγενής

ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ:

Αφορά την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης του δέρματος και έχει σχέση με το DNA και την κληρονομικότητα. Μετά τα 28 έτη αρχίζουν να διακρίνονται οι πρώτες λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και περιστοματικά, είναι οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης. Με την πάροδο των χρόνων οι ρυτίδες αυτές γίνονται πιο έντονες, πιο βαθιές και το δέρμα χάνει σιγά σιγά την σφριγηλότατα του.

Σημαντικό σημείο στην διαδικασία γήρανσης του δέρματος είναι η εμμηνόπαυση, η έλλειψη των οιστρογόνων και της προγεστερόνης καθιστά την επιδερμίδα πιο λεπτή, ξηρή χάνοντας έτσι την λάμψη του. Η επιδερμίδα ανανεώνεται με πιο αργούς ρυθμούς. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η γήρανση του δέρματος δεν γίνεται σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο ούτε εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια ηλικία. Βασικό και σπουδαίο ρόλο στην γήρανση παίζει το DNA όπως επίσης η πρόληψη και η φροντίδα.

jenny.gr

ΕΞΩΓΕΝΗΣ:

Η εξωγενής γήρανση αφορά όλους εκείνους τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν γήρανση στο δέρμα.

Οι οποίοι είναι οι εξής: Το άγχος και οι μειωμένες ώρες ύπνου, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που αποτελεί αιτία γήρανσης της επιδερμίδας καθώς ευθύνεται για την δημιουργία των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες οξειδώνουν την μεμβράνη των υγιών κυττάρων και έτσι μειώνουν στα κύτταρα την ικανότητα παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως. Επίσης η εκτεταμένη έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία και η μόλυνση τους περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες που συντελούν στην πρόωρη γήρανση.

Η γρήγορη και έντονη απώλεια βάρους είναι άλλος ένας παράγοντας που έχει σαν αποτέλεσμα την ατροφία του δέρματος και την απώλεια της μυϊκής του δύναμης με αποτέλεσμα την εμφάνιση χαλάρωσης και ρυτίδων. Τέλος ο καπνός, το αλκοόλ και η υπερκατανάλωση ζάχαρης είναι πολύ σημαντικοί λόγοι για να επιταχύνει την εμφάνιση των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης.

Πως μπορούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε την γήρανση του δέρματος;

Σίγουρα η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό στάδιο και ειδικά το καλοκαίρι, προσέχουμε λοιπόν:

Να περιορίσουμε την έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία.

Να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη UV.

Πολύ σημαντική είναι η ικανοποιητική πρόληψη νερού 1,5 – 2,0 λίτρα καθημερινά.

Καθημερινή καθαρισμό της επιδερμίδας με απαλό καθαριστικό

Τέλος πολύ σημαντικό είναι να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας με τα κατάλληλα ενυδατικά και αντιγηραντικά προϊόντα τα οποία θα πρέπει να περιέχουν κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ, συστατικά που λειτουργούν σε συνεργασία με τα βασικά δομικά συστατικά του δέρματος.

Ποιές αντιγηραντικές θεραπείες βοηθάνε στην πρόληψη της γήρανσης :

Οι 5 ποιο δημοφιλής μη επεμβατικές αντιγηραντικές θεραπείες :

ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - είναι μια βασική θεραπεία που απαλλάσσει το δέρμα από ρύπους, νεκρά κύτταρα και περίσσιο σμήγμα. Η επιδερμίδα είναι καθαρή, λαμπερή, απαλή και πολύ ενυδατωμένη έτοιμη να δεχθεί οποιαδήποτε άλλη αντιγηραντική θεραπεία. Ο ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ πρέπει να γίνεται 2 φορές το χρόνο και στο ενδιάμεσο μπορούμε να συνδυάσουμε HYDRAFACIAL TREATMENTπου συντηρεί και ενισχύει τα αποτελέσματα του.

Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι 2 από τα best sellers στην αντιγήρανση είναι η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το MICRONEEDLING. Δυο θεραπείες που κάνουν boostστην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Τα CHEMICALS PEELS (σαλικυλικό, μανδελικό, γλυκολικο κ.α) και το MICRODERMABRASION ανήκουν επίσης σε αυτήν την κατηγορία θεραπειών. Όλες οι πιο πάνω θεραπείες δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες στο δέρμα να αναπλαστεί και να λάμψει.

jenny.gr

Εστιασμένοι υπέρηχοι γνωστοί ως HIFU. Μια εξελιγμένη τεχνολογικά μέθοδος που μπορεί να αντιμετωπίσει εν τω βάθει την γήρανση του δέρματος και να την αναστείλει με εξαιρετικά αποτελέσματα και μεγάλη διάρκεια. Έχουμε εμφανή αύξηση της ελαστικότητας, ενυδάτωσης και σφριγηλότατα της επιδερμίδας.

Ραδιοσυχνότητες RF monopolar-biopolar. Δημιουργεί άμεση κολλαγονογένεση με εμφανή αποτελέσματα στην επιδερμική σύσφιξη.

Photofacials treatments άλλη μια μέθοδος αντιμετώπισης της γήρανσης. Η χρήση λέιζερ με ειδικό μήκος κύματος δημιουργεί ανάπλαση των ιστών και ανανέωση της επιδερμίδας.

Όλες οι θεραπείες αντιμετωπίζουν την γήρανση με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η πρόληψη πάντα όμως είναι καλύτερη μέθοδος απο την θεραπεία, γι’αυτο φροντίστε το δέρμα σας για να είναι λαμπερό, υγιές και νεανικό.

 

Λιάνα Κόντου

Διπλωματούχος Τ.Ε.Ι Αθηνών Αισθητικής - Κοσμητολογίας
BTEC Higher National Diploma in Beauty Therapy EnglandΥευθυνη Αισθητικός

SALUS PER AQUA  

Ιπποκράτους 5 Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου

Τ.Κ.15123

Τ. 210-6839817

www.salusperaqua.gr

Instagram

Facebook

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.